Vaarvakantie WVO Zorg (1): Het is zover! + FOTO’S

VLISSINGEN – De vaarvakantie van WVO Zorg met zo’n 50 bewoners aan boord van hospitaalschip Prins Willem Alexander gaat van start in Vlissingen. Vandaag, zondagmiddag 11 oktober komen de vakantiegangers. Ze genieten na aankomst van koffie, petit fours en belegde broodjes. De meereizende medewerkers richten de hutten in en zorgen dat de gasten het tot en met vrijdag 14 oktober naar hun zin hebben.

In bijgaande fotoreportage ziet u het voorbereidende werk op zaterdag. De bestellingen worden geleverd door de Sligro, de jeugdbrandweerleden brengen de koffers en andere spullen van de meereizende bewoners, Ook sjouwen ze de bestellingen aan boord. Personeelsleden en vrijwilligers van WVO Zorg maken de bedden op en richten de boot sfeervol in. Ook het keukenpersoneel, de activiteitenbegeleiding en manager Hellen van de Griek zijn druk bezig met de voorbereidingen.

Uiteraard gaan ze met volle teugen genieten van de maritieme sfeer. En lekker varen door ons land. Familieleden en vrienden van de reizigers mogen zondagmiddag na het inschepen een kijkje komen nemen. Het schip ligt aangemeerd tegenover de Timmerfabriek. Zondagavond komen ook de muzikale Zilvermeeuwen aan boord en zingen de sterren van de Vlissingse hemel.

Varen gaat het gezelschap zondag nog niet. Aan boord zijn bewoners van diverse afdelingen, zowel PG (dementie), als Somatiek (chronisch zieke mensen). Omdat ze meevaren op een hospitaalschip kunnen ze met een gerust hart op vakantie. Er is volop ruimte aan boord voor de rolstoelen en rollators.

De 2 persoonshutten zijn ruim en voorzien van een televisiescherm, waarop de gast ook via een boordcamera de vaarroute kan volgen. Het verzorgend personeel heeft genoeg ruimte om vakantieganger goed te helpen. Ook de gangen zijn ruim en de douche- en toiletruimtes zijn goed te gebruiken voor mensen in een rolstoel. Natuurlijk zijn er liften aan boord.

De prins Willem Alexander is het hospitaalschip van de Nationale Stichting Varende Recreatie uit Harderwijk. Het schip met bemanning is ingehuurd door WVO Zorg. De vakantiegangers hebben een eigen bijdrage betaald.

Koks mee

De salon is uitnodigend. En in die gezellige sfeer zullen de reizigers veel gaan meemaken. Er zijn koks van WVO Zorg mee. Onder leiding van chef-kok John Net. Dus genieten de gasten van smakelijke ontbijten, lunches met elke dag een lekker extraatje en diners die er niet om liegen. Heerlijke uitgebreide nasi onder andere en donderdagavond een Kapteinsdiner! Reken maar dat er heerlijke geuren uit de kombuis komen als de koks bezig zijn met het bereiden van de diners!

De vaartocht start maandagochtend. Menigeen opvarende zal vanaf het bovendek genieten van de frisse lucht, prachtige wolken, de overvliegende meeuwen en ander gevogelte en bovenal het schitterende uitzicht.

De reis gaat dan eerst een tijdje via Zeeuwse wateren met als eindpunt voor die dag Zwijndrecht. Dinsdag vervolgt de vaarreis naar Gouda, waar het gezelschap van boord gaat en een bezoek brengt aan deze gezellige stad. Ze zullen ontdekken dat Gouda de stad van stroopwafels en kaas is en ook van nostalgische panden die het uitstapje nog boeiender zullen maken. Ook zijn er een heleboel andere bezienswaardigheden in deze gemeente.

Een dag later, woensdag, gaan de passagiers wederom van boord als er in Maassluis is aangemeerd. Donderdag varen ze naar Middelburg en vrijdagochtend gaat de boot naar Vlissingen. Na de lunch gaan de mensen weer naar de diverse huizen van WVO Zorg.

Amusement

Amusement is er eveneens aan boord. Samengesteld door activiteitenbegeleider Jaap Berrevoets. Zoals genoemd van het koor De Zilvermeeuwen en ook onder andere Shantykoor De Dordtse Lijsters. Dit koor uit Dordrecht zorgt voor mooie liedjes en muziek en heeft de show ook nog eens vermakelijk aangekleed. Naast dit entertainment zijn er op andere dagen scheepsbingo, een bonte avond en muzikale intermezzo’s van accordeonist Marten de Haan. Die de hele bootreis van de partij is.

Hellen van de Griek is als manager namens WVO Zorg de gehele reis aanwezig (coördinatie en algehele leiding). Bijgestaan door verpleegkundigen, verzorgenden, helpende en medewerkers Woon Leef Milieu. De kapitein van de Prins Willem Alexander is K. Schuitemaker.

Gedurende de reis kan u iedere dag genieten van een actueel verslag met foto.

Foto’s: MarcelvdVoort

 

 

Lees ook:Vaarvakantie WVO Zorg (2): Zilvermeeuwen maken eerste avond tot een feest!
Lees ook:Vaarvakantie WVO Zorg (3): Het bleef nog lang gezellig in Zwijndrecht!
Lees ook:Vaarvakantie WVO Zorg (4): Schoon schip maken richting kaas- en stroopwafelstad Gouda!
Lees ook:Vaarvakantie WVO Zorg (5): Gezelligheid en optimale zorg in varend verpleeghuis!
Lees ook:Vaarvakantie WVO Zorg (6): Met z’n allen genieten van ‘Kapteinsdiner’!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vaarvakantie WVO Zorg (1): Het is zover! + FOTO’S

  1. lydia

    ziet er gezellig uit! ik wens iedereen een superfijne vaarvakantie!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>