Nationaal Park Oosterschelde mooiste natuurgebied van Nederland?

 

ZIERIKZEE – Nationaal Park Oosterschelde is door een vakjury onder leiding van prof. Mr. Pieter van Vollenhoven genomineerd voor de publieksverkiezing van het Mooiste natuurgebied van Nederland.

De drie mooiste natuurgebieden krijgen een bedrag van maximaal 300.000 euro om de kwaliteit en toegankelijkheid te verbeteren. Daarnaast worden zij in binnen- en buitenland gepromoot als iconen van de Nederlandse natuur. De verkiezing ‘Mooiste Natuurgebied van Nederland’ is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken. De Provincie Zeeland is trots op de nominatie! Gedeputeerde natuur & landschap, Carla Schönknecht: “Blij om te horen dat we zijn genomineerd! De jury hebben we overtuigd, nu de rest van Nederland nog. Help ons mee en stem op het natste en grootste Nationaal Park van Nederland, Nationaal Park Oosterschelde!”

U kunt tot met 31 oktober stemmen via www.mooistenatuurgebied.nl of SMS NATUUR (spatie) 08 naar 1008. Wilt u meer informatie over Nationaal Park Oosterschelde? Kijk dan op www.np-oosterschelde.nl.

Over de verkiezing

Staatssecretaris Van Dam kondigde op 17 maart 2016 een publieksverkiezing aan. Op 2 mei is de inschrijving voor de publieksverkiezing geopend. Initiatiefnemers hadden tot 15 september de tijd om een plan in te dienen. Uit het plan moest blijken dat het gebied bijzonder genoeg is om een groot publiek te trekken en sterk genoeg is om dat aan te kunnen. Kijk voor de volledige lijst van deelnemende natuurgebieden op www.mooistenatuurgebied.nl.

Lees ook:Subsidie voor Nationaal Park Oosterschelde!
Lees ook:Bliksembezoek staatssecretaris Van Dam aan NLDelta Biesbosch-Haringvliet!
Lees ook:Olympiërs zwemmen van Biesbosch naar Haringvliet!
Lees ook:Bezuinigingsdrift kabinet nekt mogelijk Waterdunen!
Lees ook:Van der Valk Middelburg in de race voor Mooiste Hotelkamer van Nederland 2012!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>