Herdenkingen 2016

AAGTEKERKE – In de gemeente Veere zijn de komende periode diverse oorlogsherdenkingen.

Aagtekerke, 21 oktober 2016

Op 21 oktober 2016 om 10.00 uur Kalfhoeksepad. Onder leiding van de heer Leon Dewitte zal een korte, plechtige herdenking worden gehouden. Kinderen van de basisschool, dorpsgenoten, gemeente en Voormalig Verzet Zeeland leggen een krans. Wethouder Chris Maas is namens de gemeente Veere aanwezig bij deze herdenking.

Westkapelle, 1 november 2016

Om 11.00 uur start in aanwezigheid van burgemeester Van der Zwaag de herdenking bij de Liberty Bridge in de tuin van het Polderhuis.

De burgemeester houdt om 12.00 uur een toespraak bij de vuurtoren met aansluitend de herdenking bij het oorlogsmonument. Na de herdenking worden de gevallenen van 47 en 48 Royal Marines bij Erika herdacht.

Domburg, 1 november 2016

Om 9.00 uur is er een korte informele herdenking met de kinderen van de basisschool aan de Boulevard van Schagen. De burgemeester is hierbij aanwezig.

Vanaf 13.30 uur verzamelen in de aula van het Schuttershof. Van daaruit is er een tocht naar de begraafplaats. Daar start om 14.00 uur, in aanwezigheid van burgemeester Van der Zwaag en wethouder Chris Maas, een ceremonie, bloemlegging, voordracht gedicht en muziek. Daarna is er in het Schuttershof gelegenheid om na te praten.

Zoutelande, 2 november 2016

Lees ook:Herdenkingen Veere
Lees ook:Herdenkingen bevrijding Walcheren!
Lees ook:Koningslinde voor iedere kern gemeente Veere!
Lees ook:Herdenking bevrijding Westkapelle
Lees ook:Bevrijding Westkapelle!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>