Landinwaarts vrijdag: festival Circolo, oesterteelt in Yerseke en Frederique Spigts Rotterdam!

AMSTELVEEN – Dieuwertje Blok bezoekt voor het televisieprogramma Landinwaarts het festival Circolo, dat dit jaar voor de zesde keer gehouden wordt op Landgoed Velder in Brabant; een cross-over van circus, moderne dans , muziek en vormgeving. Dit jaar is Jheronimus Bosch als thema gekozen. De uitzending is vrijdag 21 oktober, 19.20 uur,  op NPO 2

Dieuwertje volgt Nick van der Heijden, een jonge Nederlandse circusartiest tijdens zijn voorstelling.

Zangeres Frédérique Spigt leidt Dieuwertje door ‘haar’ Rotterdam. Frédérique heeft iets met dieren, die op uiteenlopende manieren een rol spelen in haar leven.

Janny van der Heijden verdiept zich in de cultuur van de Nederlandse oesters. Wat is het verschil tussen de platte oester en de Japanse oester en hoe staat er ervoor met de Nederlandse oesterteelt? Janny gaat op bezoek in de kraamkamer van de Nederlandse oesters, en wel in het Zeeuwse Yerseke.

In het programma Landinwaarts gaat Dieuwertje Blok op zoek naar pareltjes van lokale cultuur en traditie. Ook is er elke week de rubriek van Janny van der Heijden, die op culinaire ontdekkingstocht gaat.

 

 

Lees ook:Landinwaarts: Muziek in het Zeeuwse!
Lees ook:NK Krulbollen op tv bij Landinwaarts!
Lees ook:Parel in oester!
Lees ook:Pilot oesters rapen Oosterschelde
Lees ook:Jakkes! Oesters Oosterschelde hebben herpes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>