Workshops Heart Pillows maken voor borstkankerpatiënten!

GOES – Borstkankerpatiënten die in het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) een operatie aan de borst hebben ondergaan, krijgen gratis een speciaal kussen mee naar huis dat ondersteuning biedt.

Dit zogeheten Heart Pillow heeft de vorm van een hart en wordt tijdens workshops gemaakt door vrijwilligers. De hartvorm van het kussen zorgt ervoor dat het kussen prettig onder de oksel kan worden gedragen. De hartvorm draagt bovendien de boodschap mee van betrokkenheid. Het kussen kan verlichting geven bij pijn door de operatiewond, bij zwelling of stuwing en bij spanning in de schouder en biedt bescherming van kwetsbaar gebied, bijvoorbeeld bij het dragen van een autogordel. Patiënten zijn er zeer positief over. Daarom verzorgen de mammacareverpleegkundigen van het ADRZ een workshop voor (ex-)borstkankerpatiënten om samen deze kussens te maken: voor patiënten door patiënten. Zo kunnen (ex-)patiënten op een informele wijze met lotgenoten in contact komen. De workshop wordt gegeven door Susan Scheerhoorn, die de kussens voor de patiënten maakt. Ook de mammacareverpleegkundige is bij de workshops aanwezig. De workshops worden gegeven op 10 november en 24 november 2016 van 09.30 -11.30 uur, bij Centrum het Westlicht, Singelstraat 7 te Goes. Belangstellenden kunnen zich opgeven via de mammacareverpleegkundigen van ADRZ bij voorkeur via e-mail: [email protected] (of via telefoonnummer 0118- 425139)

Lees ook:ADRZ-Workshops Heart-Pillows!
Lees ook:Hart onder de riem voor ADRZ-patiënten!
Lees ook:Opnieuw roze lintje voor borstkankerzorg ADRZ!
Lees ook:Borstkankersymposium!
Lees ook:Opnieuw roze lintje voor borstkankerzorg ADRZ

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>