Arrestatie na belagen parkeerwachter!

HULST –  Een 39-jarige man uit Dordrecht is afgelopen vrijdag in Hulst aangehouden. Hij zou enkele dagen daarvoor een parkeerwachter belemmerd hebben in zijn werkzaamheden. Hij sloeg onder andere de pet van het hoofd van de Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA).

De man kreeg op maandag 24 oktober rond 16.15 uur op het ’s-Gravenhofplein een proces-verbaal voor het parkeren op de stoep. Daar was de verdachte het niet mee eens en hij sloeg de pet van de BOA van zijn hoofd. Vervolgens belemmerde hij hem nog verder in zijn werkzaamheden onder andere door hem een duw te geven. Ook sloeg hij dreigende taal uit. De parkeerwachter deed aangifte en de verdachte is vervolgens vrijdag 28 oktober op last van de officier van justitie aangehouden. Na verhoor is hij heen gezonden. De politie doet verder onderzoek.

Geweld tegen ambtenaren en hulpverleners

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Klik hier voor meer informatie over de veilige publieke taak.

 

Lees ook:Arrestatie na bedreiging BOA’s
Lees ook:Bajesklant verzet zich!
Lees ook:Deurwaarder mishandeld: 1 arrestatie!
Lees ook:Man belemmert ambulancemedewerkers!
Lees ook:Door het lint…..

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>