Oranje Fonds zoekt maatjes !

MIDDELBURG – Het Oranje Fonds is op zoek naar maatjes in Zeeland. Maatjes zijn onmisbare vrijwilligers die iemand een steuntje in de rug bieden. Omdat de vraag op dit moment groter is dan het aanbod, staan veel Zeeuwen die een maatje nodig hebben op een wachtlijst. Het Oranje Fonds vindt dat daar snel verandering in moet komen en voert daarom vanaf 31 oktober twee weken lang campagne om nieuwe vrijwilligers te vinden. Iedereen die maatje wil worden kan zich aanmelden op www.ikwordmaatje.nl.
Verschillende soorten maatjes
Er zijn in Zeeland diverse organisaties die verschillende soorten maatjes zoeken. Bijvoorbeeld maatjes die mensen uit hun sociale isolement halen door samen een kopje koffie te drinken, een museum te bezoeken of te sporten. Maar er zijn ook maatjesprojecten die zoeken naar vrijwilligers die mensen Nederlands leren of die kwetsbare gezinnen ondersteunen.
 
Blozen
Zo is Mas uit Scherpenisse het maatje van Gerdiene. Gerdiene heeft niet veel sociale contacten en heeft af en toe een luisterend oor nodig. Tijdens gezamenlijke fietstochten kan ze haar verhaal kwijt. Mas: “Ik zou anderen aanraden maatje te worden omdat je een ander kunt helpen. Je hebt altijd kwaliteiten waar een ander gebruik van kan maken.” Gerdiene: “Mijn maatje betekent alles voor mij. Hij is mijn steun en toeverlaat. Mooi gezegd hè? Nu gaat hij vast blozen.”
‘Onschatbare waarde’
Het Oranje Fonds zet zich sinds 2006 extra in voor de vele maatjes-, mentor- en coachprojecten in het land. Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds, vertelt: “Een maatje is iemand die een enorm verschil maakt in het leven van een ander. We horen vaak van maatjes dat zij veel terugkrijgen voor het vrijwilligerswerk dat zij doen: waardering, vriendschap. Dat maakt maatje zijn zo mooi, beiden ontvang je iets van onschatbare waarde. Op www.ikwordmaatje.nl is er voor iedereen een passend maatjesproject te vinden.”

Lees ook:Oranje Fonds steunt met 344.870 euro 146 Zeeuwse sociale initiatieven!
Lees ook:Stichting Manteling ontvangt Oranje Fonds Kroonappel van Koning en Koningin!
Lees ook:Zeeuwse organisaties op jacht naar geld en vrijwilligers!
Lees ook:NLdoet op 8410 locaties en stemweekend Oranje Fonds Kroonappels!
Lees ook:Eerste Zeeuwse Oranje Fonds Collecte!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>