Huishoudelijke Hulp Toelage tot 1 juni 2017 vijf euro!

VLISSINGEN - Ongeveer 600 inwoners van de gemeenten Middelburg, Veere en Vlissingen maken gebruik van de Huishoudelijke Hulp Toelage. Zij betalen € 5,- per uur voor huishoudelijke hulp, die zij zelf inkopen bij een zorgaanbieder.

Deze regeling gaat veranderen. Voor de mensen die op 31 december 2016 € 5,- betalen voor hun huishoudelijke hulp, verandert er niets tot 1 juni 2017. De Huishoudelijke Hulp Toelage blijft voor hen langer gelden en de huishoudelijke hulp blijft tot die datum gewoon doorgaan.

Bedenktijd

In de periode van januari tot en met mei 2017 krijgen de huidige klanten de gelegenheid om zelf te bepalen wat voor hen de beste oplossing is: huishoudelijke hulp via de Wmo of zelf huishoudelijke hulp inkopen bij een zorgaanbieder. Voor sommige mensen zal dit afhangen van de kosten. Die zijn pas begin 2017 bekend. De mensen die nu gebruik maken van de Huishoudelijke Hulp Toelage, krijgen daarom 5 maanden de tijd om een zorgvuldige afweging te maken. Als zij dat willen, biedt Porthos een keukentafelgesprek om te onderzoeken of iemand in aanmerking komt voor huishoudelijke hulp onder de Wmo.

De zorgaanbieders informeren hun klanten, die gebruik maken van de Huishoudelijke Hulp Toelage, zelf over de verlenging tot 1 juni 2017.

Lees ook:Huishoudelijke Hulp Toelage toch nog vijf euro
Lees ook:Toelage huishoudelijke hulp!
Lees ook:Huishoudelijke hulp blijft in 2016 € 5,- per uur!
Lees ook:Huisbezoeken voor de huishoudelijke hulp
Lees ook:Huishoudelijke hulp nodig?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>