Controlebericht NL-Alert!

SLUIS – De overheid zendt maandag 5 december rond 12.00 uur een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Aan de hand van dit controlebericht kunt u nagaan of uw mobiel juist is ingesteld om NL-Alert te ontvangen.

Als u het controlebericht op 5 december ontvangt, weet u zeker dat uw mobiel juist is ingesteld. In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat u niets hoeft te doen. Om het controlebericht aan te kondigen, is een landelijke campagne gestart.

Wat is NL-Alert?
NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid voor op uw mobiele telefoon. Met NL-Alert kan de overheid u heel gericht waarschuwen en informeren tijdens een (dreigende) noodsituatie bij u in de buurt. In het bericht staat wat er aan de hand is en wat u op dat moment het beste kan doen.

Meer dan 130 keer ingezet
NL-Alert is al meer dan 130 keer ingezet. Met name bij grote branden, zoals ook dit jaar in Zeeland tijdens de brand in Goes op 10 april en de brand in Axel op 28 mei. Maar NL-Alert is ook al landelijk gebruikt bij explosiegevaar en onverwacht noodweer.

NL-Alert instellen
Steeds meer mobiele telefoons zijn automatisch ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, moet u dit zelf doen. Ga naar de instelhulp, stel uw mobiel in en help ook anderen met instellen.

Zeeland Veilig
Wat kunt u zelf, voor uw eigen veiligheid en dat van anderen, doen in een (dreigende) noodsituatie? Kijk eens op www.zeelandveilig.nl en wees verbonden. Denk na over de gevaren in Zeeland, bereid u voor en doe het samen. Met elkaar maken we Zeeland Veilig!

Lees ook:NL-Alert controlebericht
Lees ook:NL-Alert
Lees ook:Controlebericht NL-Alert!
Lees ook:Controlebericht NL-alert!
Lees ook:Controlebericht NL-Alert

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>