Realisatie voedselbos Graauw!

GRAAUW – Het biologische akkerbouwbedrijf De Zeeuwse Akker uit Graauw en de gemeente Hulst tekenden afgelopen dinsdag een overeenkomst over de uitbreiding van het bedrijf. De Zeeuwse Akker gaat aan de Dwarsstraat 9 te Graauw een voedselbos met eco-toeristische activiteiten ontwikkelen.

In een voedselbos staan verschillende soorten vaste planten die onder meer vruchten, noten, of andere planten leveren. In het bos worden ook dieren gehouden, zoals kippen, schapen, kalkoenen en runderen. Een voedselbos zorgt voor een betere biodiversiteit. In het voedselbos worden enkele kampeermogelijkheden gecreëerd. De bestaande schuur wordt verbouwd tot een ruimte voor kookworkshops en andere arrangementen.

In de overeenkomst leggen De Zeeuwse Akker en de gemeente Hulst de onderlinge afspraken vast over de ontwikkelingen op het perceel aan de Dwarsstraat 9 te Graauw. Namens de gemeente Hulst ondertekende Burgemeester Jan-Frans Mulder de overeenkomst. Eigenaren Emiel en Sonja van de Vijver deden dat namen De Zeeuwse Akker.

Om de recreatieve activiteiten mogelijk te maken, is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Het college van burgemeester en wethouders ziet de ontwikkelingen van De Zeeuwse Akker als een mooie aanvulling op het toeristisch en recreatieve aanbod binnen de gemeente. Het college is daarom bereid medewerking te verlenen aan de benodigde wijzigingen van het bestemmingsplan.

De Zeeuwse Akker streeft er naar om in de loop van 2017 te starten met de nieuwe activiteiten.

Lees ook:Het voedselbos van Graauw!
Lees ook:Overeenkomst Hulst & De Bourdondiër!
Lees ook:ALDI Hulst verhuist!
Lees ook:Graauw krijgt kruidentuin!
Lees ook:Ontwikkelingen Hof te Zandeplein komen op gang

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>