Akkoord gezamenlijk strandbeheer Walcheren!

 VLISSINGEN -  Waterschap Scheldestromen en de gemeente Vlissingen hebben onlangs een akkoord bereikt over het beheer van de Walcherse stranden. Eerder bereikte het waterschap al overeenstemming met de gemeente Veere. Dijkgraaf Poppelaars is tevreden: “Het beheer is nu duidelijk geregeld, op een manier die recht doet aan de belangen van alle partijen.”

Gebruik

De overeenkomst met gemeente Veere bestaat eruit dat de gemeente een vergoeding aan het waterschap betaalt voor het gebruik van de strandvakken die in eigendom zijn van het waterschap. 2017 is een overgangsjaar. Een adviesbureau onderzoekt de mogelijkheid of deze ver-goeding door een intensievere samenwerking tussen waterschap, SSV en de gemeente Veere terugverdiend kan worden. De Stichting Strandexploitatie Veere (SSV) blijft het onderhoud en beheer uitvoeren.
Wethouder Molenaar van Veere: “Door intensieve samenwerking met de SSV kan het kwaliteitsniveau van de Veerse stranden zich verder ontwikkelen naar een top-niveau.”

Beheer en onderhoud

De Stichting Strandexploitatie Veere (SSV) voert nu langs de hele Walcherse kust het strandbeheer en onderhoud uit. In de gemeente Veere levert SVV ook de strandbewaking, Vlissingen doet dat in 2017 nog zelf. Verdere samenwerking wordt in 2017 onderzocht voor de zone langs het strand, de duinen en de boulevards.

Gezamenlijke aanpak

Het geschil tussen de gemeente Vlissingen en het waterschap over de inkomsten uit strandexploitatie is hiermee beëindigd. Met een gezamenlijke aanpak en gezamenlijke verantwoordelijkheid voor beheer van het strand besparen de overheden kosten. Goed beheer van de stranden is belangrijk voor de toeristische kwaliteit van Walcheren.

Lees ook:Akkoord strandbeheer Walcheren!
Lees ook:“Samenwerking op Walcherse stranden nog niet haalbaar”
Lees ook:Vlissingen naar rechter vanwege opzeggen huur stranden!
Lees ook:Peuken niet welkom op de stranden van Walcheren!
Lees ook:Oostkapelle Schoonste Strand van Nederland 2016!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>