Wegwerkzaamheden!

HULST – De N258 van de Tractaatweg naar Hulst loopt vlak langs buurtschap Absdale. Ter hoogte van het buurtschap wordt de provinciale weg doorkruist door een aantal straten. Dat is onveilig. Daarom gaat de provincie de weg anders inrichten. De voorbereidende werkzaamheden hiervoor zijn deze week gestart.

De Provincie Zeeland heeft verkeersveiligheid hoog in het vaandel staan. Provinciale wegen (80 km/uur) worden bij voorkeur aangelegd met zo min mogelijk zijwegen. Kruispunten worden zoveel mogelijk omgebouwd tot rotondes. Dat gebeurt nu ook bij Absdale. Ten oosten van het buurtschap wordt een rotonde aangelegd. Tussen de nieuwe rotonde en de rotonde Australiëweg (bij Life & Garden) komt aan de noordzijde van de hoofdrijbaan een landbouwweg en een vrijliggend fietspad. Na deze aanpassingen verdwijnen drie onveilige voorrangskruispunten, daarmee wordt het ter plaatse een stuk veiliger. Deze week startten de voorbereidende werkzaamheden. Volgens planning wordt in april 2017 gestart met de aanleg van de nieuwe rotonde.

Lees ook:Rotonde bij Absdale
Lees ook:Werkzaamheden Absdaalseweg van start
Lees ook:Werkzaamheden N258!
Lees ook:Verkeershinder Absdale
Lees ook:Matig uw snelheid! Mijn papa werkt hier

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>