Statushouders ondertekenen participatieverklaring!

ZIERIKZEE –  16 statushouders ondertekenden afgelopen vrijdag in Zierikzee de participatieverklaring. De participatieverklaring wordt in 2017 een verplicht onderdeel van de inburgering. Dit betekent dat alle nieuwkomers als onderdeel van hun inburgeringsexamen eerst het traject rond de participatieverklaring moeten doorlopen.

Participatieverklaringstraject

Het participatieverklaringstraject bestaat uit een inleiding in de Nederlandse kernwaarden (in de vorm van workshops) en de ondertekening van de participatieverklaring. Via dit traject laat de gemeente Schouwen-Duiveland nieuwkomers kennismaken met de rechten en plichten en de fundamentele waarden van de Nederlandse samenleving; vrijheid, gelijkheid, solidariteit en participatie staan daarbij centraal. Het traject wordt afgesloten met het ondertekenen van de participatieverklaring, waarmee de nieuwkomer verklaart van de waarden en spelregels van de Nederlandse samenleving kennis te hebben genomen en deze te respecteren. Op Schouwen-Duiveland voert Vluchtelingenwerk dit traject uit.

Feestelijke bijeenkomst

In Schouwen-Duiveland heeft nu de eerste groep statushouders het traject succesvol afgerond. Daar is kort feestelijk bij stilgestaan tijdens een ceremonie op het gemeentehuis. Burgemeester Gerard Rabelink en wethouder Cees van den Bos waren aanwezig om de ondertekenaars te feliciteren met deze belangrijke tussenstap in hun weg naar zelfstandigheid.

Lees ook:Nederlandse normen en waarden!
Lees ook:Vlissingse statushouders geslaagd
Lees ook:Schouwen-Duiveland aast op “Goese” asielzoekers!
Lees ook:Welkom nieuwe inwoners!
Lees ook:Tolken gezocht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>