Opknapbeurt bedrijventerreinen!

MIDDELBURG – Provincie Zeeland heeft recentelijk de subsidieregeling Fonds Impuls Bedrijventerreinen opengesteld. In de eerste subsidieronde, die liep van september tot december, zijn zeven voorstellen ingediend. Hieruit zijn de volgende projecten geselecteerd waaraan de Provincie graag wil bijdragen:

  • Herprofilering van de Koegorsstraat (Terneuzen-Zuid)
  • Transformatie van bedrijfsloodsen aan de Paasdijkweg (Poortvliet) naar woningbouw
  • Investeringen in de Handelspoort (Terneuzen)

GS hebben dit op 10 januari 2017 besloten.

Terneuzen ontvangt voor de beide terreinen ruim €450.000. De Terneuzense wethouder Jack Begijn is erg blij met deze steun: “Samen met de provincie kunnen wij nu een kwaliteitsimpuls geven aan twee goed gelegen bedrijventerreinen in Terneuzen. De bedrijventerreinen worden daardoor duurzamer, veiliger en beter bereikbaar.” Aan de sanering van verouderde bedrijfsloodsen in Poortvliet draagt de Provincie ruim €180.000 bij. Dit betekent een enorme opknapbeurt voor de entree van het dorp.

Waarom deze regeling?

De bedrijventerreinen in Zeeland liggen erg verspreid en zijn niet altijd goed bereikbaar. Daarnaast zijn veel bedrijventerreinen verouderd. Er zijn bijvoorbeeld parkeerproblemen, leegstand, (milieu) overlast of de terreinen liggen erg dicht bij of in dorpskernen. Met dit fonds kan de kwaliteit van verouderde bedrijventerreinen worden verbeterd. Op die manier wordt het aantrekkelijker voor bedrijven om zich in onze provincie te vestigen. En voor gevestigde bedrijven om te blijven investeren. Gedeputeerde Ruimtelijke Ontwikkeling Carla Schönknecht: “Met dit fonds ondersteunen we de kansen die er voor gemeenten liggen om van verouderde bedrijventerreinen weer levendige gebieden te maken, waarbij vraag en aanbod in de gemeente en in de regio goed op elkaar aansluiten. Dat is een impuls voor het gebied, voor de mensen die er werken en voor hun bezoekers.” De subsidie is alleen beschikbaar voor gemeenten waar regionale afspraken zijn vastgelegd in een bedrijventerreinprogramma.

Vervolg

GS hebben ook besloten om de regeling een vervolg te geven om te blijven investeren in de het Zeeuwse vestigingsklimaat. Nog vóór de zomer van 2017 zal de tweede ronde van het Fonds Impuls Bedrijventerreinen worden opengesteld. Dit keer zal een hoger bedrag, ruim €1.800.000, beschikbaar worden gesteld voor goede herstructureringsprojecten.

Lees ook:Nieuwe toekomst bedrijventerreinen
Lees ook:Subsidieregeling wonen en verbouwen
Lees ook:75 Zeeuwse klussen voor NLdoet!
Lees ook:Veilige bedrijventerreinen!
Lees ook:Krotsubsidie!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>