Nederlandse normen en waarden!

DOMBURG –  Vluchtelingen met een verblijfsvergunning (statushouders) die op Walcheren wonen, moeten vanuit de overheid een verplichte workshop volgen om een goed beeld te krijgen van de normen en waarden van de Nederlandse samenleving. Daarbij ligt de nadruk op vier ‘kernwaarden’: gelijkheid, vrijheid, solidariteit en participatie.

Participatietraject

De workshop wordt geleid door PIBLW-Reïntegratie en Bureau Veiligheid. De workshop bestaat uit 3 dagdelen en is onderdeel van de Wet inburgering. De drie Walcherse gemeenten hebben het participatietraject voor statushouders gezamenlijk uitgewerkt en op 1 december 2016 aangeboden aan het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). De drie gemeenten ontvangen een extra een vergoeding van het Rijk om de meerderjarige statushouders beter te laten participeren in de Nederlandse samenleving.

Workshops

De eerste workshop start op dinsdag 14 februari 2017 in de gemeente Veere. De workshops in Vlissingen starten vanaf 3 maart en Middelburg begint 31 maart. Begin juli zijn de workshops met de statushouders afgerond. Aan het eind van de cursus ondertekenen de deelnemers op een feestelijke manier de participatieverklaring.

Lees ook:Workshop Nederlandse normen en waarden
Lees ook:Vlissingse statushouders geslaagd
Lees ook:Vluchtelingen leren Nederlandse normen en waarden!
Lees ook:Workshops vergunninghouders gestart
Lees ook:Naschools aanbod!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>