Extra geld kinderarmoede!

HULST – De gemeente Hulst krijgt dit jaar 76.000 euro extra van het rijk om armoede bij kinderen te bestrijden. Dit bedrag moet als extra worden ingezet, dus bovenop de bestaande voorzieningen. Daarbij werd de oproep gedaan zorg te dragen voor voorzieningen, waardoor alle kinderen mee kunnen doen op school aan sport, cultuur en sociale activiteiten.

In Zeeuws-Vlaanderen is Stichting Leergeld aanspreekpunt voor organisaties zoals bijvoorbeeld het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds. De gemeente Hulst gaat dan ook met deze stichting in overleg over de mogelijke invulling en de besteding van het extra budget. Intentie is om zoveel als mogelijk samen op te trekken met de twee andere Zeeuws-Vlaamse gemeenten.
Momenteel zijn de gesprekken gaande. Ook de gemeenteraad van Hulst wordt betrokken bij de wijze waarop de extra middelen worden ingezet. In een raadsbreed aangenomen motie van 13 oktober 2016 gaf de Hulster raad reeds aan hoge prioriteit te geven aan dit onderwerp.

Lees ook:Nieuw minimabeleid
Lees ook:Onkruid verantwoord te lijf!
Lees ook:Circus Sijm succesvol bij Stichting Curamus HULST! + FOTO’S
Lees ook:Sportgala Zeeuws-Vlaanderen!
Lees ook:Hulst steunt Stichting Leergeld!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>