Wat gebeurt er met het Vlissingse Nollebos?

VLISSINGEN - De door de ondernemers ingediende visie voor het Vlissingse Nollebos onderschrijft het college niet. De nieuwe bebouwing is qua oppervlakte te groot en maakt een te grote inbreuk op de kwaliteiten van het gebied. Toch ziet het college wél mogelijkheden voor ontwikkelingen in het Nollebos. Daarom stelt zij de gemeenteraad voor om daarvoor eerst kaders vast te stellen. Binnen die kaders kunnen de ondernemers vervolgens een plan indienen.

Op voorhand wijst het college nieuwe bebouwing niet af, omdat in het verleden is besloten dit toe te staan. Het college onderstreept echter nogmaals dat de groene kernkwaliteiten in het gebied centraal staan.

Stappen

Het college stelt de gemeenteraad voor om het besluitvormingsproces in 4 stappen uit te voeren:

  1. Gemeenteraad stelt richtinggevende kaders vast en bepaalt de begrenzing van 2 zoekgebieden (bouwhoogte, functies parkeren, openbaarheid gebied en dergelijke). Het huidige gebruik van de beide ondernemingen wordt als vertrekpunt gezien;
  2. Overleg met stakeholders, gevolgd door een raadsbesluit;
  3. Maatschappelijke toetsingsronde;
  4. Definitief besluit door gemeenteraad, dat eerdere besluitvorming over Nollebos/Westduingebied vervangt.

Planning

Het voorstel aan de gemeenteraad staat op de agenda van de Adviesraad van 16 februari 2017. Het college stelt voor om in maart een 2e toelichting te geven tijdens een Adviesraad, waarna de gemeenteraad in de Besluitenraad van maart een besluit kan nemen.

Lees ook:Nollebos: uw stem telt mee
Lees ook:Toekomst Nollebos
Lees ook:850 mensen vormen blok tegen bebouwing Nollebos
Lees ook:Uitbreidingsplannen Nollebos!
Lees ook:Gunning badcaisson uitgesteld!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>