Juvent haakt in op verkiezingen met pleegzorgcampagne Kies mij!

MIDDELBURG - Juvent start samen met andere jeugdzorginstellingen in Nederland een campagne om pleegzorg hoog op de agenda van de politieke partijen te krijgen. Nog altijd zijn er te weinig pleeggezinnen om alle kinderen op de vangen. Kies mij! staat voor al die pleegkinderen die wachten op een plekje in een pleeggezin.

Per 1 januari 2015 valt Jeugdzorg, waaronder pleegzorg, onder de verantwoordelijkheid van de gemeenten. Een pleeggezin is het beste alternatief voor kinderen die niet bij hun eigen ouders kunnen opgroeien. Investeren in pleegzorg en het werven van nieuwe pleegouders is nog steeds van levensbelang. Cijfers In 2012 hebben 20.949 kinderen in Nederland voor korte of langere tijd gebruik gemaakt van pleegzorg dankzij de inzet van 16.330 pleeggezinnen. In de afgelopen tien jaar is het aantal kinderen dat gebruik maakt van pleegzorg verdubbeld. Bij Juvent zijn er verspreid over heel Zeeland bijna 500 pleeggezinnen. Jaarlijks wonen er via Juvent zo’n 550 kinderen bij pleegouders. De campagne ‘Kies mij’ is onderdeel van de landelijke wervingscampagne ‘Supergewone mensen gezocht’ van Pleegzorg Nederland, gestart in 2015. Over Juvent. Juvent is de jeugdzorgspecialist in Zeeland. Wij zijn er voor kinderen en jongeren t/m 23 jaar, hun ouders en hun omgeving. Daar waar opvoeden en ontwikkelen niet vanzelf gaat en complexe problemen zich voordoen, zetten wij onze kennis en expertise in. Wij geloven in de kracht van gezinnen. Onze behandeling is erop gericht om de ander te versterken in hun weg naar zelfstandigheid. Zo dicht mogelijk bij het gezin thuis en waar nodig in pleeggezinnen, behandelgezinnen, gezinshuizen of specialistische behandelgroepen.

Lees ook:Pleegouders gezocht!
Lees ook:Zeeuwse scholen ‘doneren’ schoolhek pleegzorg
Lees ook:JUVENT geeft Zeeland kleur!
Lees ook:Week van de pleegzorg!
Lees ook:Zeeuwse pleegouders!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>