Hulster afvalrace!

HULST – In de gemeente Hulst start begin april de afvalactie 100-100-100: 100 gezinnen gaan 100 dagen hun afval 100% scheiden. Alle inwoners van de gemeente worden uitgenodigd en uitgedaagd zich voor dit project aan te melden. Kunnen inwoners van Hulst 100 dagen leven met minder afval?

In de gemeente Hulst wordt jaarlijks 236 kilo restafval per persoon ingezameld. Dat is 36 kilo meer dan het landelijke gemiddelde. En de overheid wil dat in 2020 terugbrengen naar maximaal 100 kilo restafval per persoon. Over drie jaar dus minder dan de helft van nu… Dat vraagt om actie!

100 dagen in actie
Daarom gaan in de gemeente Hulst de mouwen 100 dagen omhoog en gaat de gemeente – samen met de Zeeuwse Reinigingsdienst – met 100 gezinnen aan de slag. In 100 gemeenten werd dit project uitgevoerd en daar bleek het een groot succes. Het bleek gewoon een kwestie van doen. Kunnen wij dat in Hulst ook?

Maandag 3 april 2017 is de eerste dag van de 100 dagen actie. Iedereen mag meedoen: van jong tot oud, van eenpersoonshuishoudens tot grote gezinnen, woonachtig in een polderwoning of in een appartement. Deelnemers proberen in de periode van 3 april tot en met 11 juli 2017 zo weinig mogelijk restafval over te houden. Restafval is het afval dat in de grijze rolemmer gaat.

Dit restafval kan worden verminderd door het afval beter te scheiden en door anders in te kopen, waardoor minder afval in huis komt.

Meedoen
Vanaf 1 maart 2017 kunnen inwoners/gezinnen zich aanmelden via www.hulst.100-100-100.nl Inschrijven kan tot en met 24 maart 2017. Deelnemers worden uitgenodigd voor een startbijeenkomst die eind maart 2017 plaatsvindt.

Zij die meedoen, krijgen vele tips, informatie en inspiratie over afval scheiden en het voorkomen van afval. Doel van de actie is inzicht te krijgen in ons afvalgedrag en aanzetten tot anders handelen om uiteindelijk minder restafval over te houden en afval beter te gaan scheiden. Het project maakt ons bewust van de hoeveelheid afval die er is en hoe we een positieve bijdrage kunnen leveren aan het beperken daarvan. De informatie die voortkomt uit het project gaat de gemeente gebruiken om te bekijken hoe we de doelstelling van de overheid kunnen bereiken: over drie jaar nog maar 100 kilo restafval per inwoner.

 

Lees ook:83 deelnemers 100-dagen afvalvrij
Lees ook:100 huishoudens doen mee aan 100-100-100
Lees ook:Wethouder van Damme klaar voor 100-100-100
Lees ook:Tholen 100% afvalvrij?
Lees ook:100 deelnemers afvaluitdaging

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>