Bibliotheek helpt bij digitale belastingaangifte!

VLISSINGEN – Mensen die hulp nodig hebben bij de digitale belastingaangifte of bij online toeslagen aanvragen, kunnen terecht in de Bibliotheek Vlissingen. Samen met ouderenbonden organiseert de Bibliotheek in maart en april een aantal belastingspreekuren ter ondersteuning bij de digitale aangifte of aanvraag. Deze service is gratis. Voor mensen die zelf aangifte kunnen doen, biedt de Bibliotheek Vlissingen gratis computer- en internetgebruik. Hulp bij aangifte en computerfaciliteiten zijn voor iedereen beschikbaar, ook voor wie geen lid is van de Bibliotheek.

Op zaterdag 11 maart van 10.00 tot 17.00 uur kunnen mensen terecht bij het belastingspreekuurin de Bibliotheek Vlissingen. Hiervoor geldt een vrije inloop. Ondersteuners van ouderenbonden in Vlissingen verzorgen de daadwerkelijke hulp. De ondersteuning is bedoeld voor mensen die digitaal niet vaardig genoeg zijn om zelfstandig online aangifte kunnen doen. Opwww.bibliotheekvlissingen.nl/belastingdienst staat een overzicht van alle spreekuren in maart en april.

 

Zelf aangifte doen in de Bibliotheek

Wie zelf belastingaangifte of een aanvraag wil doen, kan gebruikmaken van de gratis faciliteiten in de Bibliotheek Vlissingen. Er zijn speciale computers beschikbaar om zelfstandig aan de slag te gaan. Bibliotheekmedewerkers kunnen algemene hulp verlenen bij problemen, bijvoorbeeld als de computer niet goed werkt. Voor specifieke hulp bij de aangifte of aanvraag kan men terecht bij het belastingspreekuur.

 

Cursussen computer, internet en digitale overheid

Voor wie extra hulp wil bij het leren werken met de digitale overheid, heeft de Bibliotheek de gratis cursus Digisterker. Onderwerpen zijn onder meer: een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie zoeken op overheidswebsites en bijvoorbeeld Mijn toeslagen en MijnOverheid. Na deze cursus kunnen mensen zelfstandig gebruikmaken van de online dienstverlening van bijvoorbeeld gemeente, UWV en Belastingdienst. De cursus Digisterker start opvrijdag 31 maart in Bibliotheek Vlissingen. Meer informatie is verkrijgbaar bij de Bibliotheek en viawww.bibliotheekvlissingen.nl/digisterker

Voor hulp bij het basisgebruik van computer en internet, is er de gratis cursus Klik&Tik. Hierin leert men de basisvaardigheden: de computer opstarten, typen en een e-mail versturen. Tot slot de sociale media zoals Facebook, Skype en WhatsApp.

Men kan in de Bibliotheek Vlissingen doorlopend meedoen aan Klik&Tik op het eigen tempo. Vooraf aanmelden is verplicht via 0118 422100 of[email protected]

Lees ook:ZB helpt bij belastingaangifte
Lees ook:Zeeuwse Bibliotheek helpt bij belastingaangifte
Lees ook:Digisterker: werken met de digitale overheid
Lees ook:Omgaan met digitale overheid
Lees ook:Computercursus Digisterker bij Bibliotheek Vlissingen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>