Feest van de democratie in Kapelle met de StemBus!

KAPELLE - De StemBus komt naar u toe deze verkiezingen! Tenminste, in de gemeente Kapelle. Kapelle doet haar uiterste best om de opkomst zo hoog mogelijk te maken.

Een tot stembureau omgebouwde Amerikaanse schoolbus rijdt 15 maart langs verschillende locaties waar normaal gesproken geen stembureau is: het treinstation tijdens de ochtend- én avondspits, het Sluisplateau in Wemeldinge, de Petrakerk en het Marktplein in Biezelinge. De ‘tournee’ van de StemBus eindigt in buurtschap Eversdijk. Buurtbewoners sluiten de tournee daar af met een buurtborrel. Zo wordt het een ‘feest ter ere van onze democratie’, aldus een enthousiaste burgemeester Stapelkamp.

Stapelkamp: ‘Onze democratie is iets waar we dankbaar voor en zuinig op moeten zijn. Hoe hoger de opkomst bij verkiezingen, hoe beter de democratie werkt. Om stemmen zo makkelijk mogelijk te maken, zetten we de StemBus in. De StemBus komt op drukke plekken waar geen gewoon stembureau staat en op een aantal wat minder centraal gelegen plekken. Plekken waar kiezers wat verder moeten lopen naar het stembureau. Juist hen willen we het makkelijk maken. We sluiten af in het buurtschap Eversdijk. Daar is voor zover bekend nog nooit een stembureau geweest, omdat er maar enkele tientallen mensen wonen.’

Relatie burger-overheid

De Kapelse burgemeester zet zich de laatste jaren ook persoonlijk in om de relatie tussen burger en overheid te versterken en bevorderen. Onder andere door zelf cursussen Politiek Actief van vijf avonden voor inwoners van de gemeente te geven. De vierde cursus is inmiddels gestart met weer 37 deelnemers. Na afloop van deze vierde editie hebben ruim 120 mensen de cursus gevolgd. De deelnemers bezoeken in dit kader ook politiek Den Haag.

Bijzondere stemlocaties

Naast de StemBus zijn er dit jaar nog twee bijzondere stembureaus, maar dan vanwege de locatie. Kapellenaren zijn welkom bij stembureaus in het Fruitteeltmuseum aan de A.M.G. Schmidtsingel en in de nieuwe Brede School (’t Saamdeel) aan de Vroonlandseweg.

De haltetijden van de StemBus zijn als volgt:

  • Het NS Station van 07:00 tot 09:30 uur.
  • Het Marktplein in Biezelinge van 10:00 tot 12:00 uur.
  • Het Sluisplateau in Wemeldinge van 13:00 tot 14:00 uur.
  • Het parkeerterrein van de Petrakerk (Goessestraatweg 18) van 14:30 tot 15:30 uur.
  • Het NS Station van 16:00 tot 19:00 uur.
  • De Noordhoeksewegeling 1 in Eversdijk van 19:30 tot 20:30 uur.

PS: Vergeet niet uw oproepkaart en een geldig identiteitsbewijs mee te nemen.

Lees ook:Lokale herdenking!
Lees ook:Gemeenteraadslid Marco Eversdijk (45) dood na val in sloot Kapelle! UPDATE!
Lees ook:Meepraten over woonbeleid!
Lees ook:Arrestatie na inrijden op groep
Lees ook:Dagje inzetten voor de verkiezingen?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>