Gf-containers komen in april!

MIDDELBURG – Bij zes appartementencomplexen aan de Branderijmolengang, Molenwater, Korte Geere,
Zuidsingel/Lutherse Kerklaan, Seisplein en Papenstraat komt als proef een zuil met een verzamelcontainer voor gf-afval.

Dit zijn groente-, fruitafval en etensresten. De levering van de zuil heeft vertraging opgelopen en daardoor kan deze niet eerder geplaatst worden dan in de loop van april.

De gemeente vindt het heel vervelend dat de gf-container later komt dan afgesproken en dat u daardoor het groente en fruitafval niet meteen met de start van de proef kunt gaan scheiden.
Vanaf 1 maart kunt u al wel uw plastic en drank en zuivelpakken (pd-afval) gescheiden gaan aanbieden. De hoeveelheid (volume) gf-afval in een huishouden staat niet in verhouding tot het volume van pd-afval.
Uit analyses van het huishoudelijk afval blijkt dat het restafval voor ongeveer de helft bestaat uit pd-afval. Ook zijn de rolcontainers voor gft-afval uitgezet.
De drie proeven die de gemeente momenteel houdt zijn bedoeld om vast te stellen of de hoeveelheid restafval verminderd kan worden.
Goed scheiden van het pd-afval geeft een flinke reductie van het restafval. Zodra de gf-verzamelcontainers geplaatst worden zullen de betrokken bewoners geïnformeerd worden.

Lees ook:Containers Burgemeester Stemerdinglaan!
Lees ook:100e afval inzamelemmer!
Lees ook:Proeven campagne Afval apart, gewoon doen
Lees ook:100 deelnemers afvaluitdaging
Lees ook:Hulster afvalrace!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>