Digisterker: werken met de digitale overheid

TERNEUZEN – Leren hoe je gebruik kunt maken van digitale (overheids-)diensten van de gemeente, het UWV en de Belastingdienst? De cursus Digisterker in de Bibliotheek helpt je op weg.

De overheid doet steeds meer via het internet. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen weten dat niet of vinden het nog wat moeilijk. Daarom biedt de Bibliotheek in samenwerking met aan-z en de gemeente Terneuzen, een speciale internetcursus ‘Digisterker: werken met de elektronische overheid’ aan.

Wat leer je bij deze cursus?
Je leert handige informatie te vinden en hoe je iets moet aanvragen bij bijvoorbeeld de gemeente. Ook krijg je te zien wat de overheid allemaal al over je weet, zoals de opbouw van je AOW. Verder leer je hoe je DigiD kunt aanvragen en hoe je DigiD kunt gebruiken. In vier keer twee uur leer je stap voor stap de verschillende onderdelen en er is voldoende tijd om zelf te oefenen.

Digisterker
De cursus is bedoeld voor iedereen die moeite heeft met het gebruik van de digitale overheid. Het is wel van belang dat je al enige ervaring hebt met computers. Je hebt bijvoorbeeld wel al een e-mailadres en je weet hoe je een computer moet bedienen.
De cursus wordt gegeven door gecertificeerde Digisterker docenten in groepen van maximaal 10 personen. Er zijn vier bijeenkomsten van twee uur. Deze cursus wordt regelmatig aangeboden.

Aanmelden

  • Plaats: Bibliotheek Terneuzen, Oostkant 1
  • Cursusbedrag: € 10,-. Inclusief cursusboek.
  • Datum en tijd: maandag 13 maart, 20 maart, 27 maart en 3 april 2017 van 9.30 – 11.30 uur.
  • Aanmelden via www.bibliotheekzeeuwsvlaanderen.nl

Lees ook:Omgaan met digitale overheid
Lees ook:Computercursus ‘Digisterker’ in de Bibliotheek!
Lees ook:Computercursus Digisterker bij Bibliotheek Vlissingen!
Lees ook:Werken met de digitale overheid!
Lees ook:Bibliotheek helpt bij digitale belastingaangifte!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>