Subsidie voor Zeeuwse innovatieve mkb’ers

MIDDELBURG – Innovatieve mkb-ers kunnen vanaf 11 april een subsidie aanvraag indienen voor haalbaarheidsonderzoeken en innovatie adviesprojecten in het jaarlijkse MIT-Zuid programma (MKB Innovatiestimulering Topsectoren). Aanvragen worden behandeld volgens het principe wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Nieuw dit jaar is dat het bedrag voor de haalbaarheidsonderzoeken is gewijzigd in € 25.000,-, zodat meer mkb’ers er gebruik van kunnen maken. Verder is de afhandeling van de subsidieverlening voor haalbaarheidsonderzoeken vereenvoudigd. In totaal is er in 2017 € 10.900.000 euro beschikbaar voor het mkb in Zeeland, Brabant en Zuid-Holland.

MIT-Zuid subsidie kan aangevraagd worden voor:

  • het verkrijgen van een Innovatieadviesdienst: € 10.000
  • het uitvoeren van een Haalbaarheidsproject: € 25.000 (was € 50.000)
  • het uitvoeren van een R&D samenwerkingsproject op het gebied van onderzoek en ontwikkeling: € 200.000 / € 350.000 (35% subsidie)

Gedeputeerde Jo-Annes de Bat: “Wat de economie betreft, moet je zorgen dat je het vestigingsklimaat en de infrastructuur op orde hebt. Economische structuurversterking is voor Zeeland nu belangrijker dan ooit, zo zegt ook de commissie Balkenende die afgelopen jaar aanbevelingen deed voor de Zeeuwse economie. Investeringen gaan vaak pas echt iets substantieels opleveren als je ze met meerdere partijen kunt doen. MIT-Zuid is daar een goed voorbeeld van: programma’s die gericht zijn op kennisontwikkeling en innovatie kunnen in Zeeland wel een extra duwtje in de rug gebruiken.”

Frontoffice Impuls Zeeland

NV Economische Impuls Zeeland vormt op vraag van de Provincie Zeeland de frontoffice voor begeleiding bij het aanvragen van MIT-Zuid subsidies en het aanscherpen van de business cases. Meer informatie: www.impulszeeland.nl.

De subsidieregeling MIT Zuid 2017 staat online op de website van Stimulus: https://www.stimulus.nl/mit-zuid/mit-zuid-2017-april-start/. Kijk voor meer informatie op https://www.zeeland.nl/subsidie-aanvragen/mit-zuid.

Opbrengst MIT Zuid 2016

In 2016 zijn 9 Zeeuwse haalbaarheidsprojecten goedgekeurd. Aan deze projecten is ruim 300.000 euro subsidie verleend. Daarnaast participeren 13 Zeeuwse aanvragers in 7 goedgekeurde R&D samenwerkingsprojecten, waarvoor zij ruim 1,3 miljoen euro MIT Zuid-subsidie ontvangen. Van deze in totaal 1,6 miljoen euro is de helft gefinancierd door het Rijk en de andere helft door de Provincie Zeeland.

Lees ook:Subsidie ondernemers!
Lees ook:319.332 euro voor ondernemers!
Lees ook:Subsidie aanvragen R&D samenwerkingsprojecten!
Lees ook:Nieuwe subsidiemogelijkheid OP-Zuid!
Lees ook:Subsidieregeling kennis- en innovatienetwerken verlengd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>