Investeren in Delta’s

Voor de aanstaande Kabinetsformatie starten Zeeuwse overheden een gezamenlijke lobby. Eén van de onderdelen van de lobby is het lobbydossier waarin staat wat Zeeland de ‘BV Nederland’ te bieden heeft en wat ze vraagt van het Rijk.

Dat er een Zeeuws geluid moet doorklinken in Den Haag is iets waar alle Zeeuwse partijen het over eens zijn. Daarom voeren de Zeeuwse overheden, verenigd via de Stuurgroep IJzendijke een gezamenlijke lobby richting het Rijk. De Stuurgroep IJzendijke Tafel van 15 – bestaande uit de dertien Zeeuwse gemeenten, de Provincie en het Waterschap, de Zeeuwse ondernemers en onderwijsinstellingen – heeft een lobbydossier gemaakt met daarin de thema’s waarin Zeeland uitblinkt en tegelijkertijd een flinke bijdrage kan leveren aan de Nationale doelstellingen ‘de BV Nederland’: energie, kennis en de Zuidwestelijke Delta.

Uit het lobbydossier

“Zeeuwse bedrijven hebben hun oorsprong én voorsprong mede te danken aan hun ligging in zee, aan diep vaarwater. Die voorsprong kan nog groter, als we samen investeren in een vitale, veerkrachtige en veilige Delta. En in energietransitie, onder meer door de chemie en (haven)industrie te verduurzamen, door nieuwe vormen van energieopwekking. Logischerwijs investeert Zeeland ook in een bijbehorend excellente onderwijs- en kennisinfrastructuur die past bij de aard en opgaven van dit Deltagebied. Opleidingen voor Alpha’s, Béta’s en Gamma’s zijn er volop, laten we vooral ook investeren in Delta’s.”

Het lobbydossier is te vinden op www.zeeland.nl. Naast het onder de aandacht brengen van het lobbydossier worden de komende weken en maanden ook andere acties ondernomen op de lobbythema’s door de vertegenwoordigers van de Zeeuwse overheden, onderwijs en bedrijfsleven.

Lees ook:Decentrale overheden geven informateur boodschap voor klimaatbeleid
Lees ook:Voorgenomen overname van Caiway door EQT
Lees ook:Bestuurlijke Zeeuwse samenwerking
Lees ook:Basisregistratie Grootschalige Topografie Zeeland gereed!
Lees ook:Delta Water Award!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>