Subsidie voor Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN)

MIDDELBURG – De natuur beleven kan in het groot en in het klein: in uw tuin, in uw buurt, op school of bijvoorbeeld onderweg. Het IVN laat jong en oud overal de natuur beleven. Hiervoor zijn heel veel vrijwilligers nodig. Het IVN ondersteunt een groot netwerk van vrijwilligers. Het IVN is een belangrijke partij als het gaat om natuur- en milieueducatie en natuurbeleving en de Gezonde Regio. Activiteiten zijn zowel gericht op de Zeeuwse bevolking als op recreanten en toeristen.

Provinciale subsidie voor IVN

Gedeputeerde Staten hebben besloten om het IVN in 2017 een provinciale subsidie van € 215.610 te verlenen voor de uitvoering van tal van aansprekende activiteiten rond natuureducatie en -beleving en gezondheid op onder andere scholen, in zorginstellingen, in de buurt en in natuur- en recreatiegebieden. De uitvoering vindt plaats in samenwerking met inwoners, maatschappelijke en terreinbeherende organisaties, Terra Maris, onderwijs, zorginstellingen en de recreatiesector. De activiteiten van IVN sluiten aan bij de provinciale thema’s natuurverbreding, natuurbeleving, natuurgerichte recreatie en Gezonde Regio. IVN geeft uitvoering aan de vermaatschappelijking van natuur en de versterking van de relatie tussen natuur en economie.

Groene visite en Gezonde Schoolpleinen

Groen is gezond! IVN wil jong en oud vaker in contact brengen met de natuur en doet dat bijvoorbeeld met De Groene Visite en Gezonde Schoolpleinen. De Groene Visite is een provinciaal netwerk van vrijwilligers in Zeeland die op bezoek gaan bij ouderen in verzorgingshuizen. Gezonde Schoolpleinen is een programma waarmee schoolpleinen vergroend worden.

Natuurrecreatie draagt bij aan de gezondheid en versterkt de band tussen mens en natuur.  IVN stimuleert dit duurzaamheidsbesef, en werkt aan het vergroten van draagvlak voor de instandhouding van de Nederlandse natuur, zodat we daar nu en in de toekomst van kunnen blijven genieten. Recreatieondernemers zijn de schakel tussen de natuur en haar bezoekers. Daarom leiden zij horeca- en recreatieondernemers op tot Gastheren van het gebied waar zij werken. Als gastheer vertellen zij recreanten alles over de mooiste natuurplekjes en cultuurhistorie van het gebied.

Meer weten over nieuws en projecten van IVN? Bezoek de website van IVN.

Lees ook:Groene Visite met natuurkoffer
Lees ook:IVN: Groene visite bij ouderen!
Lees ook:Subsidie Het Zeeuws Landschap!
Lees ook:Geld voor groen!
Lees ook:Ladies high tea met Scharrellab voor kinderen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>