60ste boomfeestdag

VLISSINGEN – De 60ste Nationale Boomfeestdag is woensdag 22 maart. Het thema is ‘Bomen verbinden’. Dit jaar worden er bomen geplant in de Vredehoflaan door wethouder Josephine Elliott en de kinderen van de groepen 8 van Open Wijkschool De Combinatie.

Planten

Het planten van de bomen start om 11.00 uur en duurt tot 11.45 uur. Eerst wordt er een ‘tijdscapsule’ gevuld met een oorkonde en de namen van alle leerlingen. Deze capsule wordt onderin de plantplaats gelegd. Daarna planten wethouder Josephine Elliott en 3 kinderen hier de eerste boom. Vervolgens worden de overige bomen geplant.

Meelbessen

In totaal planten de kinderen rond de 20 meelbessen. Deze boomsoort is (zee)windbestendig en stond eerder ook al in de Vredehoflaan. Het planten van de bomen is het laatste onderdeel van de herinrichting van de buurt Vredehoflaan-noord.

Bomen verbinden

Het thema ‘Bomen verbinden’ verwijst naar de verbinding die is ontstaan doordat de afgelopen 60 jaar miljoenen kinderen maar liefst 10 miljoen bomen hebben geplant. Een ongelofelijk aantal, dat gelijkstaat aan ongeveer 4.500 voetbalvelden. Een mooie manier om kinderen op een positieve manier aan de natuur te verbinden.

Lees ook:Bomen rooien!
Lees ook:Bomen rooien!
Lees ook:Beleef de bomen!
Lees ook:Josephine Elliott voorgedragen als kandidaat-wethouder!
Lees ook:Werkzaamheden Vredehoflaan!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>