Schouwen-Duiveland breidt digitale dienstverlening uit

ZIERIKZEE – De gemeente Schouwen-Duiveland lanceert in juli haar geheel vernieuwde website. Daarmee breidt de gemeente tegelijk haar digitale dienstverlening uit.

Via de nieuwe website kunnen inwoners en ondernemers op elk moment, vanaf elke locatie, met DigiD of e-Herkenning hun zaken digitaal regelen en afhandelen.

De gemeente Schouwen-Duiveland wil in de huidige 24uurs economie efficiënte en effectieve dienstverlening op maat leveren en daarom heeft zij de afgelopen jaren al haar producten gedigitaliseerd. Klanten kunnen bijvoorbeeld:

- Producten aanvragen, zoals een vergunning of een nieuwe rolemmer.

- Een melding doen, zoals een asbestmelding of een verzakking in de straat.

- Een vraag stellen

Voordeel voor de klant is dat gegevens, documenten en alle correspondentie met de gemeente op één plaats terug te vinden zijn. Hiervoor is in de nieuwe situatie een beveiligde persoonlijke internetpagina beschikbaar. Tevens kunnen klanten hier de voortgang van de behandeling van hun zaak live volgen. Op deze manier zie je eenvoudig of een aanvraag goed is ontvangen, of deze in behandeling is genomen en hoe lang de behandeling nog maximaal duurt. Bijkomend voordeel is dat de verwerking van een digitale aanvraag voor de gemeente eenvoudiger is, waardoor er meer tijd en gelegenheid is voor de behandeling van complexe vragen en voor een persoonlijke benadering waar noodzakelijk.

Lees ook:Schouwen-Duiveland breidt digitale dienstverlening uit
Lees ook:Digitaal boodschappen doen bij gemeente Hulst!
Lees ook:Website erfgoedplatform
Lees ook:Veere sluit aan bij samenwerking belastingen!
Lees ook:Waarom kiezen nieuwkomers voor wonen op Schouwen-Duiveland?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>