Vlissingse burgemeester opent Autisme by the Sea

VLISSINGEN – “Autisme by the Sea is een mooi en leuk initiatief”, zegt de Vlissingse burgemeester Bas van den Tillaar zaterdagochtend in restaurant Het Station. “Ik heb het programma gezien en met de pop-ups is het een leuke manier om de landelijke themaweek zo in te vullen.”

“Landelijk is er deze week extra aandacht voor autisme. En hier is het een originele Zeeuwse manier met de pop-ups. Met een strandstoel, strandbal en parasol. Uitnodigend: Hier moet je zijn.”

Van den Tillaar: “Ik kom autisme met enige regelmaat tegen. Dan vraag ik mezelf af: Wat weet ik ervan? Zodra het dieper gaat, haak ik qua kennis af. Daarom is het goed dat de regio Zeeland van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA)  er via de pop-ups en andere activiteiten dieper op in gaat.”

Vervolgens opent de Vlissingse burgervader het evenement in stijl door een strandbal het publiek in te gooien. Conny van der Wijst van de NVA, regio Zeeland: “Via deze invulling van de autismeweek willen wij bij mensen komen, die wij anders niet bereiken. Op deze manier komt er aandacht. Het is een groot evenement. Ik ben vereerd dat de burgemeester erbij is. Er zijn 3 pijlers: de pop-ups, betrokken organisaties die hun deuren open zetten en als afsluiter een lezing van Frans Coolen.”

Foto’s: MarcelvdVoort

Lees ook:Autisme by the Sea een geslaagd evenement
Lees ook:Programma Autisme by the Sea
Lees ook:Autisme by the Sea
Lees ook:Van den Tillaar inderdaad burgemeester Vlissingen!
Lees ook:“Bas van den Tillaar nieuwe Vlissingse burgemeester”!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>