Pelgrimtassen uitgereikt

HULST – Vijf inwoners van de gemeente Hulst zijn afgelopen vrijdag in het zonnetje gezet. Burgemeester Jan-Frans Mulder reikte hen die dag – tijdens een bijeenkomst in het stadhuis te Hulst – een Pelgrimstas uit.
De Pelgrimstas is een pluim voor diegenen die zich op een bijzondere wijze inzetten voor onze gemeenschap. De symboliek van de Pelgrimstas schuilt in de volgende gedachte: de persoon waar het om gaat heeft een tas vol goede ideeën aangedragen of een tas vol goede daden verricht.

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de Pelgrimstas in 2017 toe te kennen aan:

  • De heer Jo de Bakker uit Hulst
  • Mevrouw Natasja Boogaart uit Kloosterzande
  • Mevrouw José de Loos uit Vogelwaarde
  • Mevrouw Vera van Looij – Buijsse uit Sint Jansteen
  • Mevrouw Anita de Neijs – Van den Branden uit Kapellebrug

 

Jo de Bakker (1938) uit Hulst
De heer de Bakker is al meer dan veertig jaar één van de trouwste leden van de EHBO-vereniging Sint  Christoffel uit Hulst. Daarnaast was de heer de Bakker als vrijwilliger en hulpverlener betrokken bij het Rode Kruis Hulst. Bij voetbalvereniging HVV’24 was de heer de Bakker chauffeur bij het ophalen van het oud papier. Ook bij Curamus en bij De Zonnebloem Hulst was hij actief. Tenslotte gaf hij een helpende hand tijdens de rommelmarkt van de Steensedijk te Hulst en was hij actief bij de Zeeuws-Vlaamse Wandelsportvereniging Zelden Rust. De heer de Bakker heeft daarnaast jarenlang gecollecteerd voor de EHBO, het Rode Kruis en de Vastenactie.

 

Natasja Boogaart (1974) uit Kloosterzande
Mevrouw Boogaart is oprichter van de Stichting Kadoos. Ieder kind moet zijn/haar verjaardag kunnen vieren. Kinderen uit gezinnen die het financieel niet zo breed hebben, kunnen door scholen en hulpverleningsinstanties worden aangemeld bij de Stichting Kadoos. Het kind krijgt dan van de Stichting Kadoos een doos met daarin een kadootje, een traktatie voor op school en alles om thuis een kinderfeestje te vieren.

 

José de Loos (1947) uit Vogelwaarde 
Mevrouw de Loos kookt al meer dan vijf jaar elke week een driegangenmaaltijd voor een groep van ongeveer twintig alleenstaande mensen in Vogelwaarde. Ze biedt ze niet alleen een lekkere maaltijd aan, maar ook een hoop gezelligheid. Daarnaast staat mevrouw de Loos voor iedereen klaar, die een beroep op haar doet.

Vera van Looij – Buijsse (1949) uit Sint Jansteen en Anita de Neijs – Van den Branden (1947) uit Kapellebrug
Mevrouw van Looij – Buijsse en mevrouw de Neijs – Van den Branden zijn al meer dan dertig jaar actief betrokken bij Voetbalvereniging STEEN. Zij maken wekelijks de gebouwen schoon en staan paraat als vrijwilliger in de kantine. Daar dragen zij zorg voor een adequate bezetting van de bediening achter de bar.

Lees ook:Uitreiking Pelgrimstas
Lees ook:Uitreiking Pelgrimstas!
Lees ook:Uitreiking Pelgrimstas in de gemeente Hulst!
Lees ook:En de Koninklijke lintjes gaan naar….
Lees ook:96 Zeeuwse Koninklijke onderscheidingen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>