Criminele auto’s afgepakt

MIDDELBURG – Twee auto’s van aanzienlijke waarde zijn eerder deze week in beslag genomen op de Nieuwe Vlissingseweg in Vlissingen en op de Johan Lesagestraat in Middelburg. Hieraan is een onderzoek naar witwassen vooraf gegaan door het integrale afpakteam Zeeland-West Brabant.

In Vlissingen is woensdag 5 april jl. een Audi SQ5 afgepakt van de eigenaar en een dag later vindt eenzelfde actie plaats in Middelburg. Daar is een Mercedes CLS 350 in beslag genomen. De eigenaren worden verdacht van witwassen, aangezien beide voertuigen een aanzienlijke waarde hebben die niet overeenkomt met hun inkomen.

Integraal Afpakteam

Het Integraal Afpakteam Zeeland-West Brabant is een team van medewerkers van de politie, Belastingdienst, gemeente en de FIOD (de opsporingsdienst van de Belastingdienst). In samenwerking en verbinding met elkaar pakken zij zoveel mogelijk geld en vermogen af van criminelen via een strafrechtelijke -, een fiscale – en een bestuurlijk weg. Als er voor een strafrechtelijke weg wordt gekozen, moeten er voldoende feiten en omstandigheden zijn om tot een verdenking van het strafbare feit witwassen te komen.

 

Lees ook:Eigenaar gezocht
Lees ook:“Dure auto’s geplukt”
Lees ook:Aanpak georganiseerde misdaad ook naar Zeeland!
Lees ook:Verkeerscontrole!
Lees ook:Ingereden op motoragent!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>