Excursie ‘De reis van uw gft-afval’

TERNEUZEN - Waar gaat ons groente-, fruit- en tuinafval uit de groene container eigenlijk naar toe nadat de vuilniswagen is geweest? Wordt het op een hoop gegooid met ons restafval? Wordt het verbrand? Krijgt de gemeente er geld voor of moet de gemeente er geld voor betalen? Op deze en meer vragen krijgt u antwoord tijdens de excursie ‘De reis van uw gft-afval’. U bent van harte welkom om op woensdagmiddag 19 april van 13.00 tot 17.00 uur vanaf Terneuzen deel te nemen.

Een woordvoerder: We kunnen wel alvast verklappen, dat het niet zo ver van ‘huis’ verwerkt wordt. Het gaat naar composteerbedrijf Indaver Compost in Nieuwdorp. Daar wordt het door een natuurlijk proces via bacteriën, schimmels en andere bodemorganismen omgezet in compost. Eigenlijk doet het afval daar zelf het grootste deel van het werk. Het eindproduct is een donkerbruin, kruimelig materiaal dat naar bosgrond ruikt. Compost is een echte bodemverbeteraar: het zit vol voedingsstoffen. Wilt u dit met eigen ogen zien? Ga dan mee met ons.”

Aanmelden

“Als u zin heeft om mee te gaan, kunt u dit voor 12 april doorgeven via het contactformulier op de website, tel. 14 0115 of whatsapp tel. 06-1092 6498. In de bus is plaats voor 50 personen. Vol is vol. Kinderen mogen ook mee, maar wel onder begeleiding van een volwassene. We vertrekken vanaf het stadhuis in Terneuzen. U kunt parkeren in parkeergarage Oostkolk. Na afloop ontvangt u een kaartje waarmee u de parkeergarage gratis kunt verlaten.”

Lees ook:Nationale Compostdag
Lees ook:Gratis parkeren Goes!
Lees ook:Wilt u een grotere of extra groene container?
Lees ook:Veranderingen PGB!
Lees ook:Gratis parkeren!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>