Wat te doen op Paaszaterdag?

VLISSINGEN – Stichting Vesting Vlissingen, het MuZEEum en de gemeente houden vandaag op Paaszaterdag,  zaterdag 15 april samen verschillende activiteiten in het Paasweekend.

Oostbeer, Viering Vlissings verzet 1572 en De Kazematten

Door de succesvolle crowdfundingsactie voor de Oostbeer (het vestingswerk aan de Commandoweg) is er genoeg geld opgehaald om de letters ‘Oostbeer’ te plaatsen op de buitenmuur én de omgeving verder aan te kleden. Zaterdag 15 april is de officiële opening. De werkgroep Viering Vlissings Verzet (herdenking Vlissings verzet tijdens de 80-jarige oorlog tegen de Spaanse overheersing) organiseert een leuk programma op het Rondeel. Het muZEEum viert de start van het toeristenseizoen met de opening van De Kazematten. Van 11.00-17.00 uur is er een speurtocht en zijn er andere activiteiten.

Programma

Oostbeer

  • 11.30 uur: Ontvangst bezoekers Oostbeer Commandoweg;
  • 12.00 uur: Opening door burgemeester Van den Tillaar en gedeputeerde B. de Reu;
  • 12.15 uur: Oostbeer bezichtigen;
  • 13.00 uur: Geïnteresseerden kunnen met de optocht via de Groene Boulevard naar het Rondeel.

Viering Vlissings Verzet

  • 13.30 uur: Viering Vlissings Verzet 1572 op het Rondeel met spel van de Spaanse zwemmer Jan van Cuyk, Spaanse kwartiermeester en Willem van Oranje. Afschieten van de kanonnen door stichting de Fles; eerste schot door burgemeester.

Opening De Kazematten

  • 14.30 uur: Opening De Kazematten. Kinderspeurtocht en andere activiteiten doorlopend van 11.00-17.00 uur.

Soldaten

Bij de Oostbeer en Kazematten patrouilleren soldaten van acteursvereniging 7e bataljon 1815. Bij de Kazematten zijn de vrouwen van het bataljon aanwezig met kampvuur en kookpot. Alle activiteiten worden muzikaal omlijst door de Deltaband.

Verkleed?

Stichting Vesting Vlissingen en het muZEEum vinden het leuk als bezoekers verkleed komen in gepaste, historische kleding. Zij kunnen dan actief mee kunnen doen met de optocht van de Oostbeer naar De Kazematten. Informatie over deze dag en kledingverhuur gaat via mevrouw M. Roos-Koolwijk, bereikbaar via e-mail: [email protected].

 

Lees ook:Vlissingse Paaszaterdag
Lees ook:Vlissingse Kazematten open!
Lees ook:Oostbeer bekijken!
Lees ook:Vlissingen 700: meelopers voor historische optocht!
Lees ook:Oostbeer open!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>