Gezegend Pasen

OOST-SOUBURG – Gezegend Pasen. Veel Zeeuwen hebben een deel van hun eerste Paasdag in de kerk doorgebracht. Zo zat evangeliegemeente De Wijngaard, aan de Kanaalstraat in Oost-Souburg zondag helemaal vol met mensen die stilstaan bij de opstanding van Jezus.  Christenen vieren vanuit hun geloof dat Jezus opgestaan is uit de dood, op de derde dag na zijn kruisiging.

Veel zang en muziek en een boodschap van Frans Roelofsen. Mijn overdenking krijgt de titel ‘Hij deelt ons bestaan als de opgestane Heer’. Ik geef vandaag een niet voor de hand liggende uitleg”, vertelt Roelofsen. Hij begint te praten over zijn eerdere ziekenhuisverblijf waar hij naar de Heer zocht. Tijdens zijn betoog verwijst hij naar onder andere naar Deuteronomium 32:10: ‘Hij vond hem in een land der woestijn, en in een woeste huilende wildernis; Hij voerde hem rondom, Hij onderwees hem, Hij bewaarde hem als Zijn oogappel.’

Later staat Roelofsen uitgebreid stil bij Pasen. En wijst de aanwezige gelovigen bijvoorbeeld op Marcus 16:1-8. En op Johannes 21: 1-14. ”Zoek Zijn aangezicht”, benadrukt de spreker nog tijdens deze Paasdienst. En de dienst wordt muzikaal afgesloten met U zij de Glorie.

Luister ook het lied door de kinderen tijdens de dienst.

Foto’s en video (met de kinderen): MarcelvdVoort

Lees ook:Is Pasen meer dan een eitje tikken?
Lees ook:60-jarig huwelijk echtpaar Valckx-de Jonge!
Lees ook:Slingerende automobilist raakt rijbewijs kwijt
Lees ook:Keukenbrand in Oost-Souburg: Gezin gered!
Lees ook:Inbrekers gepakt!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>