Zeeuwse Zorgschakels neemt deel aan de Europese Dag van de Beroerte

GOES -  Zeeuwse Zorgschakels staat dinsdag 9 mei op de weekmarkt in Goes en in Het Odensehuis in Zierikzee. Op donderdag 11 mei staat Zeeuwse Zorgschakels op de weekmarkt in Middelburg. Iedere tweede week van mei besteden verschillende zorgaanbieders aandacht aan de Europese Dag van de Beroerte.

Verschillende ziekenhuizen, verpleeghuizen en instellingen geven voorlichting over oorzaken en gevolgen van een beroerte. Het Zeeuwse Netwerk Hersenletsels is een onderdeel van Zeeuwse Zorgschakels en geeft samen met CVAverpleegkundigen van het ADRZ voorlichting en informatie. Een beroerte wordt ook wel CVA genoemd. CVA staat voor Cerebro Vasculair Accident. Letterlijk betekent dat een ongeluk in de bloedvaten van de hersenen. Bij een CVA krijgt een deel van de hersenen opeens te weinig of geen zuurstof. Een beroerte wordt ook wel ‘stroke’ genoemd. In het ziekenhuis worden mensen met een CVA opgenomen op een ‘stroke-unit’. Globaal zijn er twee vormen van een CVA, ofwel beroerte: een herseninfarct en een hersenbloeding. Bij 80% van de patiënten gaat het om een herseninfarct. Een hersenbloeding komt minder vaak voor (ongeveer 20%). Op de weekmarkten in Goes, Middelburg en Zierikzee krijgt u informatie over een beroerteen de gevolgen daarvan. Ook wordt een gezonde leefstijl gepromoot door goede voeding en beweging. Er worden metingen gedaan (bloeddruk, gewicht, lengte, BMI en bloedsuiker). Kijk voor meer informatie op www.dagvandeberoerte.nl

 

 

Lees ook:Europese Dag van de Beroerte!
Lees ook:´t Gasthuis doet mee aan Dag van de Beroerte!
Lees ook:Europese dag van de beroerte!
Lees ook:Ook in Zeeland aandacht voor ‘Europese dag van de Beroerte’
Lees ook:Dag van de beroerte!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>