Oefening defensie

VLISSINGEN – In de omgeving van de Marinekazerne aan de Buitenhaven, de veerweg bij het NS-station (oude PSD-terrein) en in het havengebied van Vlissingen-Oost houdt Defensie van dinsdag 18 april tot en met dinsdag 25 april een oefening. Het scenario van de oefening: er is een nucleaire dreiging in Zeeland en met name in omgeving Vlissingen.

U kunt dus militaire voertuigen zien rijden of personen in legerpakken tegenkomen. De militairen dragen speciale beschermende kleding en gasmaskers, omdat de oefening zo echt mogelijk moet lijken.

Oefening nucleaire dreiging

De oefening is voor de eenheid 414 Chemische Biologische Radiologische Nucleaire verdedigingscompagnie (414 CBRNverdcie). Deze eenheid is verantwoordelijk voor de bescherming van de Krijgsmacht tegen de uitwerking van CBRN-wapens (Chemisch Biologische Radiologisch Nucleair) en kan worden ingezet om nationaal op te treden.
Er is ook een DIM-peloton (Detectie Identificatie Monitoring Monstername) aanwezig. Dit peloton is aanwezig en verantwoordelijk voor de opsporing, identificatie, monitoren en monstername van ingezette CBRN-middelen. Zo kunnen eigen eenheden en civiele autoriteiten gewaarschuwd worden over gevarengebieden en welke beschermingsmaatregelen genomen moeten worden.

Lees ook:Oefening Defensie
Lees ook:Nederlands-Belgische militairen oefenen
Lees ook:Militaire oefening!
Lees ook:Mariniers schieten met losse flodders in Vlissingen…
Lees ook:Oefening behandeling slachtoffer van ongeval in nucleaire omgeving!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>