2Doc: How to Meet a Mermaid

DOMBURG – Wat is de aantrekkingskracht van water? Waarom verdwijnen mensen in de zee? 2Doc: How to Meet a Mermaid is een filosofisch-essayistische verkenning, boven en onder water, naar de schoonheid én het gevaar van de zee. Uitzending dinsdag 16 mei, 22.55 uur, NPO 2
Een persoonlijke zoektocht van documentairemaakster Coco Schrijber naar de aantrekkingskracht van de zee. Van haar broer Lex, die niet is teruggekeerd van een duikvakantie, naar de Mexicaanse zeesurfer Miguel die op zoek is naar vrijheid, en de Britse Rebecca die van een cruiseschip is verdwenen. Allemaal hebben ze hun eigen redenen om de zee als laatste toevluchtsoord te zien.
De zee kan schitterend en onschuldig zijn en een volgend moment een verwoestende kracht hebben. Meanderend op, in en boven water probeert Coco dit ongrijpbare spanningsveld te doorgronden.
Geregisseerd door Coco Schrijber (First Kill en Bloody Monday, Strawberry Pies) en geproduceerd door Zeppers Film in coproductie met VPRO, Off World, House of Real en DRK. Deze productie is tot stand gekomen met steun van CoBO, Nederlands Filmfonds, Filmfonds Incentive, Mediafonds, VAF en The Danish Film Institute.

 

Lees ook:Kinderpremière Coco
Lees ook:Cinema Middelburg presenteert ‘Zeeuwse’ voorfilm ‘Date’!
Lees ook:Bijzondere Zeeuwse films waaronder zes wereldpremières op Film by the Sea!
Lees ook:Blue Monday! Vandaag de meest deprimerende dag?
Lees ook:The Daughter bij Cinema Middelburg!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>