Politie blijft controleren op afleiding door mobiele telefoon

MIDDELBURG – Op Walcheren kregen afgelopen donderdag bijna 30 bestuurders een bekeuring tijdens verkeerscontroles.

Donderdagmorgen controleerden diverse agenten op Walcheren via zogenaamde dynamische controles of bestuurders hun mobiele telefoon toch vasthielden. ‘s Middags volgde een verkeerscontrole aan de Veerhavenweg in Vlissingen.

Dertig bekeuringen

In totaal kregen vijftien bestuurders een bekeuring, omdat ze in het verkeer door hun mobiele telefoon werden afgeleid. Verder werden veertien bestuurders bekeurd voor andere zaken, zoals het niet dragen van de autogordel, het keren waar dit niet is toegestaan, het negeren van een rood overweglicht, het niet dragen van een helm op een bromfiets en het rijden in een onverzekerde auto.

Laat je niet afleiden in het verkeer!

De agenten controleerden omdat ongevallen vaak ontstaan, omdat automobilisten zich laten afleiden, terwijl ze met iets bezig zijn waar ze écht wel hun aandacht bij nodig hebben; namelijk autorijden. De kans op een ongeluk door afleiding is vele malen groter dan normaal. Gebruik je verstand en laat je in het verkeer niet afleiden!

Lees ook:Laat je niet afleiden in het verkeer
Lees ook:Politiestudenten controleren!
Lees ook:Waarschuwingen voor niet voeren juiste verlichting!
Lees ook:Gevaarlijk rijgedrag door afleiding!
Lees ook:Verkeersdeelnemers bekeurd!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>