CVA/NAH Trefpunt in SVRZ Ter Valcke: Valpreventie

GOES –  In Ter Valcke, centrum voor zorg en revalidatie in Goes, is zaterdag 13 mei om 14.30 uur een CVA/NAH-Trefpunt.

Het thema is ‘valpreventie’. Spreker is Rob Oostinga. Er is volop gelegenheid tot het stellen van vragen en met elkaar in gesprek gaan. Het CVA-Trefpunt begint om 14.30 uur en duurt tot 16.30 uur. Aanmelden is niet nodig. Iedereen die een vraag heeft over CVA of NAH is van harte welkom.

Het CVA/NAH-Trefpunt is een ontmoetingspunt voor vragen, informatie en het uitwisselen van ervaringen voor mensen met een hersenletsel. Het is een initiatief van Ter Valcke met ondersteuning van BREINKRACHT, de CVA vereniging Samen Verder Zeeland en Hersenletsel.nl Zeeland.

Het CVA/NAH Trefpunt biedt patiënten met hersenletsel en hun familie de mogelijkheid in een ongedwongen sfeer ervaringen uit te wisselen, informatie te verkrijgen en lotgenoten te ontmoeten. CVA staat voor cerebrovasculair accident. Dit betekent letterlijk ‘een ongeluk in de bloedvaten van de hersenen’. Andere termen die gebruikt worden zijn onder meer beroerte, stroke, hersenbloeding of herseninfarct. NAH is de afkorting van Niet Aangeboren Hersenletsel.

Bij CVA en NAH patiënten en hun familie bestaat vaak na het stadium van behandeling, revalidatie de behoefte aan informatie over hun ziektebeeld en hoe om te gaan met de gevolgen ervan. Naast het informele contact worden ook bepaalde thema’s door deskundigen behandeld.

Over SVRZ

SVRZ Ter Valcke is een voorziening van SVRZ.

SVRZ verleent in Zeeland zorg aan kwetsbare ouderen, die als gevolg van lichamelijke klachten of geheugenproblemen, voor korte of langere tijd zorg, ondersteuning of revalidatie nodig hebben.

SVRZ levert zorg vanuit kleinschalige voorzieningen, zorgcentra, specialistische centra, seniorenklinieken maar ook bij cliënten thuis.

Wij bieden een totaalpakket waarbij wonen, welzijn en zorg op elkaar afgestemd zijn. SVRZ werkt samen met andere professionals en zorgorganisaties en is daardoor in Zeeland een verbindende schakel.

SVRZ is aanwezig in veel dorpen, kernen en wijken in Zeeland en dus altijd dichtbij. Kijk voor meer informatie op www.svrz.nl

Lees ook:CVA/NAH Trefpunt in SVRZ Ter Valcke: Mindfulness en hersenletsel!
Lees ook:Snappen wij elkaar nog wel?
Lees ook:Ervaringen over beroerte uitwisselen!
Lees ook:CVA/NAH-Trefpunt in Ter Valcke!
Lees ook:Ervaringen over beroerte uitwisselen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>