Zenderwijzigingen DELTA TV: Eurosport en Discovery verdwijnen

MIDDELBURG – DELTA voert in mei voeren enkele wijzigingen door in de tv-kanalen. Zes zenders worden kosteloos toegevoegd aan ons digitale Standaardpakket, waaronder FOX Sports 1 met daarop alle belangrijke Eredivisie wedstrijden en het nieuwe kanaal Spike. Onder andere Discovery verdwijnt uit het Standaardpakket. een woordvoerder: “Ook past DELTA deze maand de volgorde van kanalen aan zodat dit beter aansluit op het kijkgedrag.

Standaardpakket

Nieuw is dat de zender FOX Sports 1 (inclusief FOX Sports GO), met alle belangrijke Eredivisie wedstrijden, kosteloos aan het Standaardpakket wordt toegevoegd. Naast FOX Sports 1 voegen we nog vier zenders toe vanuit het Pluspakket: Nat Geo Wild, HISTORY, Motorsport.tv en Travel Channel. Ook het nieuwe kanaal Spike wordt onderdeel van het Standaardpakket. Op 5 mei verdwijnen ID, Animal Planet, TLC, Discovery en Eurosport uit het Standaardpakket.

Pluspakket

Aan het Pluspakket voegen we vijf nieuwe zenders toe: CI (Crime Investigation), Fine Living, ShortsTV, Stingray DJAZZ en BBC Entertainment toe. De zenders Discovery World, Discovery Science en Eurosport 2 verdwijnen uit het Pluspakket.

Breed aanbod voor een goede prijs

DELTA wil zijn tv-kijkers een zo breed mogelijk zenderaanbod bieden tegen een goede prijs. Wij kijken daarom voortdurend naar de verhouding tussen kosten en het aantal kijkers per zender. Dit is de reden van de zenderwijzigingen die we doorvoeren. Alle klanten worden de komende dagen persoonlijk geïnformeerd over de zenderwijzigingen. Meer informatie is te vinden op www.DELTA.nl/zenderwijziging.

Nieuwe kanaalnummers

Naast deze zenderaanpassingen wijzigen per 16 mei de kanaalnummers van drie VRT-  en drie thematische NPO–zenders. Hierdoor ontstaat een logische kanaalnummering waardoor ze beter aansluiten op het kijkgedrag.Tv-kijkers hoeven hierdoor ook minder te zoeken naar zenders.”

Lees ook:Wat verandert er op de buis bij DELTA?
Lees ook:Discovery, Eurosport, TLC en ID terug
Lees ook:Eurosport pas na Olympische Winterspelen terug
Lees ook:Zenderwijzingen DELTA vallen verkeerd
Lees ook:Eredivisievoetbal blijft bij DELTA!

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Zenderwijzigingen DELTA TV: Eurosport en Discovery verdwijnen

 1. Janna

  Ik vind het helemaal niks deze verandering, om welke reden dan ook. Zelf kijk ik bv veel naar Discovery ID, en ik weet zeker velen met mij. O, er zullen ook een hoop mensen blij zijn, met de zenders die er bij komen, maar voor mij persoonlijk hoeft dat niet. Ik weet dat Delta niet iedereen tevreden kan houden, maar dit had niet gehoeven. Leuk hoor, ineens een favoriete zender weg. Ik hoop dat er meerdere mensen zijn die er, net als ik, ook zo over denken. Andere providers hebben wél Discovery, TLC enz. in hun pakket, dus Delta gooi de veel bekeken zenders die er uit gaan er nou maar gewoon weer terug in?

    /   Reply  / 
  1. Wikkerink

   Ik kijk enkel naar Discovery. Nu is het plots weg, wat nu? Moet ik van provider veranderen?

     /   Reply  / 
  2. Joan

   Sluit mij helemaal bij Janna aan en zonder ook maar iets te overleggen gooien ze die zenders eruit. Kwalijke zaak.

     /   Reply  / 
 2. Vermandel

  Jammer dat Discovery verdwijnt. Keek hier erg graag naar. Leerzaam

    /   Reply  / 
 3. Alexandra

  Goedemorgen

  Ik heb bij u een standaardpakket gekocht zonder FOX en uw andere wijzigingen die u wilt doorvoeren. Wij kijken geen sport en uw andere wijzigingen.

  Wij kijken wel: ID, Animal Planet, TLC, Discovery etc.

  Wij gaan dan ook niet akkoord met uw wijzigingen.

    /   Reply  / 
 4. Gericke

  Delta zit gewoon te rotzooien met zenderpakketten en kanaalnummers enz.. Je moet er dus weer een betaalde slimmerk bij halen om het allemaal opnieuw in te stellen. Ik heb geen behoefte aan de door Delta of wie dan ook ingestelde kanaalnummers. Bij mij staat Ned 1 op nummer 1 en Ned. 2 op nummer 2 enz… Dat is mijn logische instelling en niet die van een of andere gast die misschien nog een centje bij verdient door een zender op nummer 1 te zetten. En verder kleedt Delta het analoge pakket uit en breidt het digitale uit. En het digitale kan enkel bekeken worden met smartcard. Vergeten er bij te vertellen door Delta. En als straks iedereen naar digitaal gemanipuleerd is gaan de prijzen lekker omhoog. Dat is het doel en dat hebben de zenderaanbieders vast wel in de gaten zodat ze ook wat meeprofiteren.

    /   Reply  / 
 5. P.l.schuit

  Ik ben niet blij zoals velen met mij alles gaat achteruit ik keek elke dag naar de zenders tlc discoverie en andere maar moet er nu weer sport bij die zijn er genoeg en dan overdag is er bijna niets want waar je kijk is er astro of winkel reclame het wordt er niet beter op ik wacht nog even af andres stap ik over ga in iedergeval al eens rondkijken delta kan je het niet betalen van jullie winst die was er genoeg las ik vandaag

    /   Reply  / 
 6. Marcel Wilschut

  Heel veel klanten kijken naar Discovery animal planeet en Eurosport, dit is gewoon een manier om de klanten een extra pakket op te dringen.
  Dat gaat zeker klanten kosten, als dit werkelijk zo blijft, ga ik op zoek naar een andere provider, gelukkig zijn er tegenwoordig veel andere aanbieders die ook in zeeland kunnen leveren.

    /   Reply  / 
 7. Kim

  Belachelijk deze verandering!
  De zenders die nu geschrapt zijn kijk ik graag en dagelijks!
  Zenders die erbij zijn gekomen trekt mij totaal niet!
  Ook de kosten zijn verhoogd voor wat……? Zenders waar je niet naar kijkt?
  Delta schoften zijn jullie, kan niets anders zeggen zonder enig overleg, of je klanten te informeren!
  Toch maar is serieus kijken om over te stappen waar het wel gaat en alles doet zoals het hoort!

    /   Reply  / 
 8. Pascal de Detter

  Delta waar zijn jullie mee bezig , eerst het abonnement omhoog + alles in 1 abonnement aangegaan en nu dit weer , Heb zelfs al jaren een plus pakket , deze ga ik maar opzeggen want eurosport player kost ook weer elke maand €6,99 om te kijken , Dit is echter een zender waar ik veel motorsport op kijk . van mij part steken jullie dit in het plus pakket hebben we tenminste nog een keus . Ook vraag ik of mijn contract maandelijks opzegbaar is nu jullie contractbreuk doen , zodat ik toch verder kan kijken naar andere aanbieder .

    /   Reply  / 
 9. Frank

  Gebeurt ook in andere delen van het land. Zenders worden geschrapt, ondertiteling verdwijnt enz., maar de prijs wordt niet verlaagd.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>