Vlissingse Fles voor Jo de Ridder

VLISSINGEN – Burgemeester drs. A. van den Tillaar heeft vrijdag de zilveren Vlissingse Fles aan de heer Jo de Ridder uitgereikt. De heer De Ridder krijgt de Vlissingse Fles als bijzondere blijk van waardering voor zijn boeken over de Vlissingse geschiedenis.

De Vlissingse Fles staat symbool voor mensen die een bijzondere bijdrage leveren aan Vlissingen. De uitreiking van de Vlissingse Fles vond plaats ter gelegenheid van het verschijnen van de heer De Ridder zijn jongste boek over de Tweede Wereldoorlog ‘Vlissingen, Plankenstad’.

Vlissingse geschiedenis

De heer De Ridder heeft verschillende boeken geschreven die gaan over Vlissingen, zoals:
·         De geschiedenis van Vlissingen en haar Ambachtsgilden (2004)
·         Van Lombaert naar Microkrediet (2007)
·         Van Timmerwinkel tot Stadsmonument (2011)
·         Vlissingen, kind van de rekening (2013)
·         Vlissingen, Plankenstad (2017)

Het bijzondere aan al deze boeken is dat ze voortkomen uit feitelijke bronnen in de archieven van de stad. En daarmee vertellen de boeken stuk voor stuk tal van unieke zaken die nog nooit eerder beschreven zijn. De geschiedenis van Vlissingen wordt op deze manier steeds beter bekend en blijft bewaard.

De afgelopen vijf jaar bezocht de heer De Ridder voor zijn boeken zo’n 200 keer het gemeentearchief in de Hellebardierstraat. Met veel inzet en toewijding heeft hij aan zijn boeken gewerkt.

Lees ook:Vlissingse Fles voor Zuijdweg!
Lees ook:Vlissingse Fles voor D. Sauer!
Lees ook:Vlissingse dodenherdenking
Lees ook:Dodenherdenking
Lees ook:Afscheid wethouders!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>