Principeakkoord ontwikkeling havengebied Breskens

BRESKENS – De betrokken partijen bij de ontwikkeling van het havengebied Breskens hebben in principe overeenstemming bereikt over de uitgangspunten voor de ontwikkeling van het gebied. Hiermee is een belangrijke vervolgstap gezet voor de realisatie van het masterplan Havengebied Breskens. Dit is een gezamenlijke ambitie van aannemersbedrijf Van der Poel B.V., Jachthaven Breskens B.V., Haven Breskens Vastgoed B.V., Beheersmaatschappij Verstraeten B.V., Provincie Zeeland en de gemeente Sluis. De uitgangspunten voor de ontwikkeling worden de komende weken verder uitgewerkt tot een overeenkomst. Hoewel het nog geen finaal akkoord is, vinden de partijen het belangrijk om deze stap te melden. De ontwikkeling van het havengebied Breskens naar een recreatieve hotspot is immers erg belangrijk voor de regio.

 

Het Rijksvastgoedbedrijf, de ontwikkelaars en de gemeente hebben voorwaarden geformuleerd voor de overname en ontwikkeling van het gebied. Het gaat o.a. over kosten, risico’s, planologische en juridische aspecten, die verder uitgewerkt worden in een overeenkomst. Het doel is om in juli een voorstel voor te leggen aan de raad over het verloop van de totale ontwikkeling. Daarna kan de planologische procedure starten. Het spreekt voor zich dat belanghebbenden in die fase gelegenheid krijgen om op de plannen te reageren.

 

Masterplan Havengebied Breskens

Het masterplan Havengebied Breskens werd in juni 2015 door de gemeenteraad vastgesteld. Dit masterplan vormt de ruimtelijke onderlegger voor de diverse ontwikkelingen die plaats zullen vinden binnen het havengebied. Dit gebied heeft een kwaliteitsimpuls nodig en zal daarbij sterk veranderen qua functies. Van een enigszins verpauperd bedrijventerrein naar een aantrekkelijk verblijfsgebied. De voornaamste plannen zijn de realisatie van een viscentrum met daarin o.a. de vismijn en een visserij-experience (waar het museum een onderdeel van is), de uitbreiding van de jachthaven en herontwikkeling van de huidige bedrijfsbebouwing naar appartementsgebouwen met daaraan gekoppeld ruimte voor (jachthaven- en visserijgerelateerde) bedrijvigheid, detailhandel en horeca. Het havengebied wordt het centrum voor zeezeilen. Het achterliggende duinge­bied wordt doorgetrokken tot aan de achterzijde van de appartementsgebouwen waardoor een natuurlijke overgang ontstaat tussen het havengebied en de duinen. Op deze manier wordt de verbinding tussen dorp, haven en strand versterkt.

 

Meer informatie over het masterplan Havengebied Breskens vindt u hier.

Lees ook:Geld voor recreatieve hotspot!
Lees ook:Ambitie Breskens: internationale hotspot voor zeilers!
Lees ook:Toekomst jachthavengebied Kortgene
Lees ook:Gedeputeerde Schönknecht in Breskens!
Lees ook:Meepraten over aanwas van ouderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>