Lange Jan Awards

MIDDELBURG – Tijdens de feestelijke waarderingsavond afgelopen donderdagi werden de winnaars van de Lange Jan Awards 2017, de vrijwilligersprijzen van Middelburg, bekend gemaakt. De prijzen werden uitgereikt in een zaal met zo’n 300 vrijwilligers in het van der Valk hotel Middelburg.

Met deze prijzen willen de gemeente Middelburg en Stichting Welzijn Middelburg vrijwilligers in het zonnetje zetten en hen bedanken voor hun waardevolle inzet. De winnaars ontvingen een geldbedrag van €250 en €500, samen met een speciaal ontworpen en vervaardigde Lange Jan Award.

De waarderingsavond had als doel om vrijwilligers die zich inzetten binnen de gemeente Middelburg, in het zonnetje te zetten. De aanwezigen kregen een compleet verzorgde avond uit aangeboden en werden getrakteerd op verrassingsoptredens van Joris Linssen & Caramba, Isabel Provoost & Stan Bor en andere lokale entertainers. Tevens werd er een eerbetoon voor vrijwilligers onthuld, om alle 13.000 vrijwilligers die in Middelburg actief zijn, te bedanken. Het eerbetoon is vanaf dinsdag 6 juni een maand lang te zien in de hal van het stadskantoor. Daarna reist het langs diverse plaatsen in de stad.

Uiteraard werden ook de 3 winnaars van de Lange Jan Awards bekend gemaakt:

  • Stichting Behoud Hoogaars won de Lange Jan Award in de categorie voor de vrijwilligersorganisatie/de groep vrijwilligers;
  • Pim Jansen (12 jaar) won de Lange Jan Award in de categorie voor de jonge vrijwilliger t/m 23 jaar voor zijn vrijwilligerswerk bij Stichting Chocolate Lovers;
  • Jan Louwerse (79 jaar) won de Lange Jan Award in de categorie voor de individuele vrijwilliger vanaf 24 jaar voor zijn vrijwilligerswerk bij Stichting Feest van Herkenning.

Tijdens de waarderingsavond stonden niet alleen de laatste 9 genomineerden en de 3 winnaars in de spotlights. Juist alle genomineerde vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties hebben een uitnodiging ontvangen voor deze avond.
In totaal zijn er 245 nominaties (waarvan 108 unieke) uitgebracht. De jury heeft hieruit de 3 laatst genomineerden per categorie gekozen. Daarna was het publiek aan zet; zij konden stemmen op hun favoriet. Er werden maar liefst 2314 stemmen uitgebracht. Veel Middelburgers hebben zo hun betrokkenheid bij en waardering voor het vrijwilligerswerk in hun gemeente laten blijken. De 3 winnaars hebben van hen de meeste stemmen gekregen.

De Lange Jan Awards is een project van de gemeente Middelburg in samenwerking met Stichting Welzijn Middelburg.

Lees ook:Start stemperiode Lange Jan Awards
Lees ook:Geldprijzen voor winnaars Lange Jan Awards!
Lees ook:Winnaars Lange Jan Awards!
Lees ook:Lange Jan Awards!
Lees ook:Lange Jan Awards!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>