Andere tv-kanaalnummers

MIDDELBURG – Enkele zenders hebben een nieuw kanaalnummer gekregen of krijgen in het Zeeuwse bij DELTA een nieuw kanaalnummer, zodat de volgorde van kanalen beter aansluit op het kijkgedrag. Bekijk hieronder de nieuwe kanaalnummers.

De volgende tv-kanalen veranderen per 16 mei a.s. van kanaalnummer:

Zender Van Naar
VRT Eén 100 27
VRT Canvas 101 28
VRT Ketnet/OP12 102 29
Zender van de Maand 62 30
NPO 101 39 33
NPO Cultura 40 34
NPO Zapp Xtra/Best 42 35

Download het zenderoverzicht per 16 mei (PDF).

De volgende tv-kanalen veranderen per 1 juni a.s. van kanaalnummer:

Zender Van Naar
Nat Geo Wild (SD) 358 23
FOX Sports 1 421 14
Travel Channel 356 16
Comedy Central 200 25
HISTORY 364 26
ONS 120 50

Spike en Nickelodeon vanaf nu ook 24 uurszenders

De tv-zenders Spike en Nickelodeon hebben vanaf nu ieder een eigen kanaal waar ze 24 uur per dag hun programma’s uitzenden. Spike doet dat op kanaal 17. Nickelodeon blijft als vertrouwd op kanaal 255.

Kanalen instellen

De kanaalverhuizingen worden in de meeste gevallen automatisch gewijzigd door je televisie. In een aantal gevallen, afhankelijk van je apparatuur, dien je dit handmatig te doen. Je doet dit door met behulp van het installatiemenu van je digitale ontvanger of televisie opnieuw naar kanalen te zoeken. Zowel bij de nieuwe kanaalnummering als bij het toevoegen/verwijderen van zenders kan het nodig zijn om opnieuw te zoeken naar zenders. Bij het zoeken naar zender is het belangrijk dat de juiste gegevens zijn ingevoerd voor kanaalbron (kabel), frequentie (40200(0)), netwerk-id (1000 Schouwen-Duiveland, Tholen, Noord- en Zuid-Beveland, 2000 Walcheren en 3000 Zeeuws-Vlaanderen), Symbol rate (6875) en QAM Modulatie (QAM64).

Hulp bij kanalen instellen
Volg voor hulp bij het zoeken naar kanalen het stappenplan voor Digitale TV en kies voor de optie Mijn tv slaat zenders over.

Bepaal je eigen zendervolgorde
De meeste digitale tv ontvangers en tv-toestellen bieden de mogelijkheid een favorietenlijst samen te stellen van je favoriete zenders. Op die manier bepaal je zelf de zendervolgorde. Raadpleeg hiervoor de handleiding van je digitale ontvangen of tv-toestel.

Meer informatie

Meer informatie over ons zenderaanbod vind je hier.

Lees ook:Zenderwijzigingen DELTA TV: Eurosport en Discovery verdwijnen
Lees ook:Wat verandert er op de buis bij DELTA?
Lees ook:Omroep Zeeland: HD kwaliteit
Lees ook:Digitaal kijken zonder smartcard!
Lees ook:Sinterklaas op Stingtray Music

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>