Werkzaamheden Kruiningen

KRUININGEN – In Kruiningen is onlangs gestart met het definitief inrichten van het stuk openbaar groen op de hoek Van Leeuwenhoeklaan, Fahrenheitstraat en Marconistraat. In deze 1e fase wordt het terrein geëgaliseerd en ingezaaid met gras. Het werk duurt ruim een week. Vervolgens volgt er komende winter een 2efase waarin beplanting aangebracht wordt. In het voorjaar van 2018 wordt als laatste het trapveld ingericht. Voorafgaand aan de 2e fase worden de aangrenzende bewoners geïnformeerd over de definitieve inrichting van het openbare groen en trapveld.  

Nieuwe hemelwaterriolering 

Daarnaast wordt er ook een nieuwe hemelwaterriolering en wadi aangelegd vanaf de Van Leeuwenhoeklaan richting de Fahrenheitstraat. Door klimaatverandering krijgen we vaker lokale, hevige regenbuien. Het rioolstelsel kan het aanbod van hemelwater in zulke extreme gevallen soms niet goed aan waardoor water-op-straat optreedt. Deze water-op-straat situaties zijn nagenoeg onvermijdelijk, waardoor soms waterhinder of -overlast ontstaat. Om de kans op wateroverlast in de Fahrenheitstraat te reduceren wordt deze riolering aangelegd. Het schelpenpad wordt in dezelfde staat teruggebracht.

De werkzaamheden worden gecombineerd uitgevoerd door aannemingsbedrijf Traas en Ovaa B.V. uit Heinkenszand. Voor vragen over de uitvoering kunt u contact opnemen met de heer M. Goeree, hij is tijdens kantooruren bereikbaar via 06-51206941. Voor overige vragen kunt u contact opnemen met de heer M. van Waes van de afdeling Gemeentewerken. Hij is tijdens kantooruren bereikbaar via ons algemene telefoonnummer 14 0113.

Lees ook:Wateroverlast Kruiningen!
Lees ook:Werkzaamheden Kruiningen en Krabbendijke!
Lees ook:Colours by the Sea: overlast door verwaaide verfpoeder!
Lees ook:Sloopwerk ‘De Zeeuwsche Paerel en Rijksweg 45’ Kruiningen!
Lees ook:Reiniging en inspectie van het rioolstelsel in Yerseke

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>