Bijzondere act Onderstroom

VLISSINGEN - In het Nollebos steekt tijdens Festival Onderstroom een dak uit het water. Hier op dit schuine oppervlak (met soms een helling van 70%) vindt de dansvoorstelling ‘Hellend vlak’ plaats. Het water staat de dansers tot de lippen.

Je ziet vier mensen die proberen te overleven op het dak van een ondergelopen huis. Deze spannende voorstelling speelt zich af na een overstroming door klimaatopwarming. De dansers moeten keuzes maken. Elkaar helpen of toch voor hun eigen hachje gaan? Als publiek word je betrokken bij deze nijpende situatie en krijg je verschillende spiegels voorgehouden over het grenzeloze talent dat we allemaal hebben: de grootst mogelijke ontkenning volhouden over de bedreiging die we zelf creëren. Krijg je het al wat warmer? De Theaterkrant schreef over de voorstelling: “Het is niet alleen tamelijk absurd en wrang wat we te zien krijgen maar vooraleerst loeispannend. Elk stapje kan een misstap zijn, elk foute beweging leiden tot een nat pak. Dat geeft Hellend vlak een spanning die je zelden meemaakt. Het betere puntje-van-je-stoelwerk, vergelijkbaar met de capriolen van een acrobaat zonder valnet.” Hellend vlak is gemaakt in co-productie met Festival Onderstroom en Karavaan. De bouwwerkzaamheden voor deze voorstelling gaan vrijdag 16 juni van start. Festival Onderstroom Festival Onderstroom vindt dit jaar plaats van 6 t/m 9 juli op de boulevard van Vlissingen. Het Festivalhart ligt bij hotel Britannia. De boulevard vormt 8 en 9 juli het decor voor het Straattheaterweekend en op zaterdag is er ook een straattheaterprogramma in de binnenstad van Vlissingen. Meer informatie over het programma staat op festivalonderstroom.nl. Organisatie Festival Onderstroom wordt georganiseerd door Cultuurwerf Vlissingen. Cultuurwerf is ook organisator van het Bevrijdingsfestival Zeeland en programmeert Podium de Piek. Meer informatie over de Cultuurwerf is te vinden op cultuurwerf.nl.

 

 

Foto: Joyce van Belkom / pr

 

Lees ook:Festival Onderstroom op tv
Lees ook:Onderstroom-gevoel al een week eerder
Lees ook:Zomaargasten bij Festival Onderstroom
Lees ook:Onderstroom: Cirque Pardi en nog veel meer
Lees ook:Volop straattheater bij Festival Onderstroom

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>