Reizende expositie 150 jaar Rode Kruis in Watersnoodmuseum

 

OUWERKERK – Het Rode Kruis, afdeling Schouwen-Duiveland, presenteert in samenwerking met het Watersnoodmuseum van 18 tot en met 21 juni de reizende Rode Kruis Jubileumtentoonstelling in het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Het is de eerste keer dat de tentoonstelling in Zeeland te zien is.

In een groot meubel in de vorm van een rood kruis kan het publiek op beeldschermen verhalen zien over Rode Kruis-vrijwilligers van toen en nu; helden en heldinnen die een rol van belang hebben gespeeld in de 150-jarige geschiedenis van het Rode Kruis. De figuren worden gespeeld door acteurs van het Nationale Theater. De Jubileumtentoonstelling trekt van plek naar plek door heel Nederland; de expositie in Ouwerkerk is de primeur voor de provincie Zeeland.

Eerbetoon Het Watersnoodmuseum laat in een gelijktijdige, kortlopende tentoonstelling zien welke middelen het Rode Kruis heeft ingezet bij de watersnoodramp in 1953, één van de grootste rampen in de recente Nederlandse geschiedenis. Door deze tentoonstelling mogelijk te maken, levert het Watersnoodmuseum een eerbetoon aan de talloze mensen die in 1953 hebben bijgedragen aan noodhulpverlening en wederopbouw.

De jubileumtentoonstelling wordt op maandag 19 juni officieel geopend door wethouder Wout van den Berg van de gemeente Schouwen-Duiveland. Tijdens de Rode Kruisweek is de tentoonstelling voor belangstellenden te bezichtigen, van zondag 18 tot en met woensdag 21 juni. Vrijwilligers van het Rode Kruis zijn in het museum aanwezig om meer informatie te geven over wat de hulporganisatie allemaal doet, lokaal, landelijk en wereldwijd.

Lees ook:Watersnoodmuseum: ‘Jakarta, de mensen achter de zeemuur’!
Lees ook:In de herfstvakantie naar het Watersnoodmuseum!
Lees ook:Jubileum Nederlandse Rode Kruis
Lees ook:Schenkers openen nieuwe tentoonstelling 65 objecten
Lees ook:Herdenking Watersnoodramp!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>