Bevoorrading Hulst in voormiddag

HULST – Het gemeentebestuur van Hulst is voornemens om de bevoorrading van winkels en bedrijven in de Hulster binnenstad te reguleren. Bedoeling is om de bevoorrading nog enkel toe te staan tussen 7.00 en 11.00 uur, en wel op alle dagen van de week.

In het najaar 2015 stelde de gemeenteraad de Visie Vestingstad Hulst vast. Daarin staat onder andere dat de bezoekers en toeristen centraal moeten staan. Ook staat in de visie dat het autoverkeer in de binnenstad moet worden teruggebracht. Er moet meer ruimte komen voor de bezoekers en minder voor de auto. Op basis hiervan werd medio 2016 het parkeerbeleid al aangepast. De bevoorrading van winkels en bedrijven vraagt naar aanleiding van deze visie ook de aandacht.

Momenteel zijn er geen restricties wat betreft bevoorrading van winkel en bedrijven in de binnenstad. Het is 24 uur per dag toegestaan. Dit zorgt echter vooral in de middaguren voor overlast. Daarom wil het gemeentebestuur de bevoorrading gaan beperken tot de voormiddag, en wel van 7.00 tot uiterlijk 11.00 uur. Het gaat om daadwerkelijke bevoorrading van winkels, horeca en andersoortige bedrijven door vrachtwagens en bestelbussen. De zogenaamde pakketdiensten vallen daar niet onder.

Het voorstel wordt nu eerst besproken met Ondernemersorganisatie Hulst Vestingstad en de Wijkraad Hulst Binnenstad. Daarna dient nog een verkeersbesluit te worden genomen.

Lees ook:Het beeld van de Hulster binnenstad
Lees ook:Toekomst winkels: niets doen geen optie
Lees ook:Stoepparkeren aangepakt!
Lees ook:Gratis parkeren
Lees ook:Hulst mooiste vestingstad?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>