Onlogische straatnamen

PAAL – In Paal en Baalhoek zijn een paar straatnamen niet logisch. Dit is in de loop van jaren ontstaan door veranderingen ter plaatse. Het gemeentebestuur heeft besloten deze situaties aan te passen.

De straatnaam Dijk van den van Alsteinpolder te Paal komt te vervallen. Er bestaat enerzijds geen eenduidigheid over de schrijfwijze van deze straat en anderzijds is de naam ook niet direct logisch daar de Van Alsteinpolder elders ligt. De Dijk van den van Alsteinpolder wordt om die reden voorzien van een andere naam. Deze straat – die in het verlengde van de Emmaweg ligt – krijgt ook de naam Emmaweg.

Onwenselijk is het dat enkele panden die fysiek aan de Emmaweg staan, voorheen Dijk van den van Alsteinpolder, als adres Havenstraat of Paalseweg hebben. Deze panden krijgen een nieuw huisnummer aan de Emmaweg.

In Paal staan aan de Scheldedijk – bij de jachthaven – drie gebouwen, te weten het clubgebouw van Watersportvereniging Saeftinghe, een loods van deze vereniging en Paviljoen ’t Schor. Het adres van deze drie panden is Havenstraat, doch officieel werd de weg die naar de jachthaven loopt, nooit zo benoemd. Dat is nu alsnog gebeurd.

Zowel bij Kruispolderhaven als bij Baalhoek bevindt zich de Scheldeweg. Deze twee wegdelen zijn niet rechtstreeks meer met elkaar verbonden, maar via de Zeedijk en de Kruispolderkaai. Door dit deel van de Zeedijk en de Kruispolderkaai ook als Scheldeweg te benoemen, wordt dit weer één doorgaande weg. Het wegdeel voor Restaurant Den Burtman behoudt wel Kruispolderkaai als naam.

Lees ook:Zomercarnaval Paal!
Lees ook:Wijziging ophalen huisvuil Koninginnedag Hulst!
Lees ook:Strooiroute!
Lees ook:Strooiroutes Noord-Beveland!
Lees ook:Strooiroutes dorpen Noord-Beveland!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>