Zwin in verandering

SLUIS - De werkzaamheden in het Zwin en de Willem-Leopoldplder zijn inmiddels al meer dan één jaar aan de gang en verlopen zoals gepland. Het natuurgebied kampt al jaren met een enorme verzanding. Hierdoor stroomt er steeds minder zeewater naar binnen.

Dit heeft gevolgen voor de typische dieren en planten. De zwingeul is intussen breder en dieper gemaakt en de nieuwe zeedijk krijgt vorm. De ingrepen aan het Zwin zijn live te bekijken tijdens de publiekswandeling op zondag 11 juni (start 10.30 uur op de parking van het Zwin Natuur Park, Graaf Leon Lippendreef 8 in Knokke-Heist).

 

Wie meer wil weten over het Zwin in verandering of er op 11 juni niet bij kan zijn, kan ook een virtuele werfwandeling maken door het natuurgebied. Via de website www.zwininverandering.eu/virtueel-werfbezoek/ krijg je zicht op wat er allemaal verandert in het Zwin

Lees ook:Zwinwandeling
Lees ook:Werkzaamheden Het Zwin!
Lees ook:Werkzaamheden Het Zwin!
Lees ook:Werkzaamheden in het Zwin!
Lees ook:Nationaal Park Oosterschelde mooiste natuurgebied van Nederland?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>